Op 9 november organiseert InclusieNL een evenement om inclusie uit de bekende bubbel, naar een breder publiek te brengen. Dat gaat gebeuren door HR-professionals kennis te laten maken met nieuwe, inspirerende invalshoeken.

InclusieNL is een onafhankelijke stichting, ondersteund door de Goldschmeding Foundation. Het wil een aanspreekpunt zijn voor bedrijven die werk willen maken van inclusie. “We kunnen ze tot aan het einde meenemen in hun D&I-reis,” zegt Sander Haas, bestuurslid – en een van de grondleggers – van InclusieNL.

Dat doet de stichting niet letterlijk zelf. “We zijn een netwerkorganisatie, dus kunnen we bedrijven en instellingen als het ware doorverwijzen naar de geschikte professional voor hun vraag. Daarnaast geven we als stichting de Inclusiviteitsmonitor uit. Dat gebeurt in samenwerking met de Universiteit Utrecht.”

Deze universiteit onderzoekt het D&I beleid van organisaties en hoe de uitvoering hiervan ervaren wordt bij hun medewerkers. Jaarlijks publiceert de universiteit een benchmark waarin de resultaten van al deze onderzoeken gecombineerd wordt. “Dat schetst een beeld van de ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Met deze monitor is het ooit begonnen voor de stichting.”

Bijeenkomst
De bijeenkomst op 9 november is bedoeld voor alle D&I professionals. “Binnen de bubbel zitten veel ontzettend leuke, enthousiaste mensen, die heel hard werken aan inclusiviteit binnen hun organisatie. Tegelijkertijd is inclusie soms een polariserend onderwerp in de samenleving.”

InclusieNL wil een bijdrage leveren om die polarisatie te overwinnen. “We willen de D&I professionals voorzien van nieuwe middelen om inclusie verder te brengen in hun organisaties en zo uiteindelijk ook in de maatschappij. We willen ze helpen deel van de verbinding, die zo nodig is in de samenleving – te worden.”

Politie
Dat gebeurt tijdens de bijeenkomst door een breed scala aan onderwerpen aan te snijden. Zo zal het D&I verhaal van de politie bijvoorbeeld worden verteld. “Dat is bij uitstek een organisatie die al heel lang bezig is met dit onderwerp. Ze hebben te maken met veel uitdagingen en staan daarbij ook nog eens maatschappelijk in de spotlights. Ze hebben een heel proces afgelegd, hebben daarbij hun hoofd gestoten en zijn steeds door gegaan. Dus echt een verhaal om te delen.”

KNVB
In de spotlights staat ook de KNVB. Zowel omdat ze een maatschappelijke opdracht hebben in hun organisatie, alsook omdat er wekelijks op de voetbalvelden duizenden mensen met elkaar sporten en dat niet altijd zonder frictie verloopt. “Denk daarbij niet alleen aan de bekende stadions, maar ook aan de amateurclubs. Ik ben erg benieuwd naar hun verhaal: hoe zien ze hun eigen rol, wat kunnen ze doen en wat doen ze bijvoorbeeld om de clubs te ondersteunen.”

Op naar de 125.000 banen
Op naar de 125.000 banen is vertegenwoordigd via Leonore Nieuwmeijer. Zij zal gaan praten over inclusie en verwondering. “Dan gaat het natuurlijk heel erg over de blik waarmee je naar de wereld kijkt. Ze zal een oproep doen om steeds de open blik te bewaren en niet te oordelen. Want door oprechte interesse in elkaar te tonen en jezelf te verwonderen in plaats van direct te oordelen, komen we uiteindelijk bij elkaar.”

1000 Voorbeelden
Haas noemt het positief dat er tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden veel aandacht is voor de Banenafspraak. “Grote bedrijven redden zich wel, is mijn ervaring. Maar voor veel mkb’ers is het toch spannend. Het delen van inclusieve verhalen – van werkgevers, maar zeker ook van werkenden uit de doelgroep – helpt om die weerstanden te overwinnen. Want het zijn vaak prachtige verhalen. Dat weet ik uit eigen ervaring.”