De Maand van de 1000 Voorbeelden 2023 werd geopend in de provinciehuizen van Zuid Holland en Gelderland. Boegbeeld Aart van der Gaag verrichte de opening in Arnhem bij het symposium ‘Een beperking op de werkvloer: zo kan het ook!’ en projectleider Martine Schuijer kondigde de start van de evenementenmaand aan in Den Haag bij een bijeenkomst over brede welvaart.

“Het was natuurlijk een bewuste keuze om de 1000 Voorbeelden te openen bij zowel een bijeenkomst met een breder arbeidsmarkt onderwerp als bij een echt inclusief werkgevers feestje,” zegt Martine Schuijer. “Zo bereiken we en een nieuw publiek en zetten we de spotlight op werkgevers die al bezig zijn met onderwerp. Terugkijkend durf ik wel te stellen dat we in die opzet zijn geslaagd.”

Ook Aart van der Gaag is enthousiast. “De sfeer was superhartelijk en warm. Het was gewoon weer ouderwets leuk. In een intieme setting schitterende ontmoetingen gehad met werkgevers en met ervaringsdeskundigen. Daar heb ik, opnieuw, heel veel van geleerd.”

Human Capital Agenda Den Haag
Meindert Stolk, gedeputeerde van de provincie Zuid Holland, legde de gedachte achter – en de noodzaak van – de Human Capital Agenda uit. SER-lid en hoogleraar aan de Vrije Universiteit Henri de Groot besprak de gevolgen van de knooppunten op de arbeidsmarkt: er gaat jaarlijks zes miljard aan verdienvermogen verloren. Dat maakte volgens hem het belang van inclusiviteit misschien wel groter dan ooit.

Schuijer – die haar opening verrichtte met de woorden dat we een maand lang een feestje gingen vieren – betrok in haar bijdrage de rol van inclusie bij de Human Capital Agenda van de provincie Zuid Holland.

“Er is binnen de agenda al aandacht voor inclusie. Dat is goed. Ik heb daarbij aangegeven dat inclusie verder gaat dan de kenniswerkers. Dat het ook goed is om aandacht te hebben voor de basis van de arbeidsmarkt.”

Die boodschap werd welwillend ontvangen door de zaal, merkte Schuijer. Ze zag veel er- en herkenning van haar oproep dat brede inclusie een van de pijlers van een toekomstgericht HR-beleid is. “Denk daarbij ook aan thema’s als een leven-lang-leren-en-ontwikkelen voor iedereen.”

Hoogleraar De Groot maakte daarover een interessant punt. “Namelijk dat we niet alleen de opleidingen moeten veranderen, maar ook nu al beginnen met de relevante bijscholingen. Anders zijn we te laat voor de duurzaamheidstransitie waar we middenin zitten.”

Een beperking op de werkvloer: zo kan het ook! Arnhem
De bijeenkomst in Arnhem was bedoeld om werkgevers praktische handvatten mee te gaven voor inclusie op de werkvloer. De middag was grotendeels georganiseerd door medewerkers van de provincie met een beperking. “Het was echt heel indringend”, zegt Van der Gaag.

Zo heeft Van der Gaag veel geleerd over het isolement waarin mensen met een auditieve beperking terecht kunnen komen. “Misschien zonder dat dit ooit iemands bedoeling was. En dat inclusie bijvoorbeeld ook kan betekenen dat je er juist voor kiest om meerdere dove mensen in een afdeling te laten werken. Dit vergroot het onderling begrip.”

Tijdens de bijeenkomst lang de nadruk op de praktijk: bijvoorbeeld een uitlaatstrook voor hulphonden bij het Provinciehuis, eigenlijk net zo normaal als een fietsenstalling – aldus Salvatore Cocco (concernmanager bij de provincie Gelderland). Of een mal die het mogelijk maakt om koffie te bestellen op een touchscreen, ook als je het scherm niet kunt zien. De producent van die mal werd door Van der Gaag in het zonnetje gezet met een mok waarop in braille te lezen stond: ‘Jij bent een van de 1000 voorbeelden’.

“Dat was ontzettend leuk om te doen. En ook terecht, want het was een zeer geëngageerde man met een hele bijzondere organisatie. Ook Yolanda Knuman, de bedenker van de mal. Zulke mensen verdienen alle credits. Zeker tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.”

Van der Gaag sloot bij de bijeenkomst af – en opende zo de Maand van de 1000 Voorbeelden – met een oproep: “Ooit was het de Dag van de 1000 Voorbeelden, toen werd het de Week, nu is het de Maand. Maar moeten toe naar het Jaar. We moeten toe naar ‘het Jaar van de 1000 Voorbeelden’ omdat er een permanente campagne nodig is om de arbeidsmarkt echt inclusiever te maken.”