Werk in Zicht, een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en SW-bedrijven in Groningen en het noorden van Drenthe organiseerde tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden een serie trainingen voor werkgevers. Morgen de laatste 1000 Voorbeelden activiteit van Werk in Zicht: een webinar over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, de zoektocht naar onbenut arbeidspotentieel en inclusieve regelingen.

“We hebben er dit jaar voor gekozen om tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden de werkgevers een aantal inhoudelijke en inspirerende trainingen aan te bieden”, vertelt Zwaantje Bakker branchevoorzitter Banenafspraak bij Werk in Zicht.

Bij de trainingen lag de focus op begeleiding. Er waren trainingen voor management en HR en ook een training over begeleiding op de werkvloer. “Het was leuk dat een hele diverse groep aan werkgevers mee heeft gedaan aan de trainingen, die allemaal eigen interessante ervaringen inbrachten.”

Maar ook de inspiratie kwam aan bod, want Werk in Zicht organiseert deze maand een bedankactie waarbij werkgeversadviseurs met een 1000 Voorbeelden cadeautje op bezoek gingen bij inclusieve werkgevers. “Van die bedankactie hebben we op de socials verslag gedaan en zowel de bezoeken als online kregen we goede reacties. Dan merk je dat het echt helpt om aandacht te blijven geven aan een onderwerp als de Banenafspraak.”

Dat wil Werk in Zicht komend jaar ook blijven doen, onder andere met het trainingsprogramma en met gestructureerd aandacht voor inclusie op de arbeidsmarkt. “In februari komt er in elk geval een kennissessie over de omgang met medewerkers met een psychische kwetsbaarheid. Daar is vanuit werkgevers veel behoefte aan.”

Webinar
De behoeften van werkgevers zijn ook leidend geweest bij de onderwerpkeuze van het webinar van morgen. “Met mijn collega’s André Weistra en Gea Meijer bespreken we de ontwikkelingen qua wet- en regelgeving. We besteden aandacht aan het benutten van onbeperkt arbeidspotentieel. De krapte op de arbeidsmarkt biedt natuurlijk ook kansen voor mensen uit de doelgroep Banenafspraak.”

Er zal ook aandacht zijn voor de instrumenten die werkgevers kunnen gebruiken, bijvoorbeeld jobcoaching. “Na de overview met de vraag ‘wat is er nu aan de hand op de arbeidsmarkt’,  gaan we ook in op de concrete hulpmiddelen die er voor werkgevers zijn. Daarbij hebben we zowel oog voor werkgevers die al langer bezig zijn met de Banenafspraak als werkgevers die daar net aan beginnen.”

Het webinar begint om negen uur – en is later ook nog terug te kijken. Inschrijven voor het webinar kan hier>>