Werk in Zicht maakt werk van de inclusieve arbeidsmarkt èn van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Na de grandioze openingsbijeenkomst vervolgt het noordelijke Werkgeversservicepunt (WSP) de evenementenmaand met nog activiteiten. Projectleider Zwaantje Bakker vertelt.
Werk in Zicht is een samenwerkingsverband van gemeenten, provincie, UWV en het Sociaal Ontwikkelbedrijf in de arbeidsmarktregio Groningen. “Met deze partners vormen we samen één organisatie. Wij geloven er heel erg in dat we door die samenwerking bij kunnen dragen aan een inclusieve arbeidsmarkt. Dat doen we het hele jaar door, laat dat duidelijk zijn, maar het is geweldig om juist tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden inclusie centraal te stellen.”

Lunchbreak
En daarom volgt op de startbijeenkomst nu een programma met inhoudelijke sessies. De activiteitenkalender is goed gevuld. Zo is er op drie data (21-22-23 november) een lunchbreak met Frits Veenstra. “Frits is niet alleen een collega, hij is ook een expert op het gebied van het inclusief inrichten van de organisatie. Tijdens de digitale sessies krijgen werkgevers hierover advies aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. En zijn werkgevers geïnspireerd geraakt tijdens deze sessie, dan staan wij natuurlijk klaar om ze van verdere ondersteuning te voorzien.”

Training
Voor managers en HR-medewerkers biedt WIZ twee keer (18 en 25 november) de training Werkbegeleiding inclusieve arbeidsmarkt. Deze 1-daagse training biedt leidinggevende en HRM’ers precies de handvatten die ze nodig hebben. “Standaard tot ons aanbod behoort een tweedaagse training over dit onderwerp, die is wat breder van opzet. Voor managers hebben we nu de voor hen belangrijkste thema’s in een 1-daags trainingsmodel gepast.”

Werk in Zicht heeft deze 1-daagse training speciaal ontwikkeld omdat WSP merkte dat veel managers en HR adviseurs interesse hadden in het onderwerp ‘begeleiding’. “We proberen steeds te kijken waar werkgevers behoefte aan hebben en onze dienstverlening daar op aan te passen. Inclusie doen we uiteindelijk ook samen met de werkgevers, vandaar.”

Workshop inclusieve regelingen
Tot de dienstverlening van een WSP behoort ook zeker informatievoorziening. Dat is zeker van toepassing op de Workshop inclusieve regelingen, die op 24 november op de agenda staat. “We merken regelmatig dat werkgevers de mogelijke regelingen en ondersteuning niet altijd even goed op het netvlies hebben. Met deze workshop willen we een helder overzicht bieden over de mogelijkheden die er zijn als het gaat om inclusieve regelingen.”

Bakker hecht eraan te zeggen dat de workshops en trainingen die nu worden aangeboden, ook op andere momenten weer op de agenda komen. “Onze dienstverlening is continu en proberen we steeds aan wensen uit het veld aan te passen. Dus als een werkgever geïnteresseerd is in het onderwerp, maar bijvoorbeeld deze maand niet kan deelnemen: laat het ons weten.”

 

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast