Wie: Marieke Huiskamp
Van: Cottus
Waarom: Dit leidt tot blije klanten, blije medewerkers en dus een blije werkgever
Hoe: ‘Niet kijken naar CV, maar naar wat mensen willen worden’

 

“We zijn een opleider, die vervolgens detacheert”, vertelt Marieke Huiskamp van Cottus. Op de eigen vakschool worden mensen met – en zonder – achtergrond in de techniek klaargestoomd voor een carrière in deze branche. ‘Als je samen met mensen kijkt naar hun toekomst, komen er onvermoede krachten vrij.’

Vorig jaar doorliepen circa 150 mensen de vakscholen van Cottus – die gevestigd zijn Heerenveen, Apeldoorn en Helmond. Voor Midden Nederland is Marieke Huiskamp recruiter. “Onze mensen stromen van alle kanten in. De modules zijn zo opgesteld dat iedereen – mits gemotiveerd natuurlijk – het traject kan doorlopen.”

Vakschool
Bij Cottus worden de lessen gegeven in groepen van 10, die vervolgens hun opdrachten uitvoeren in een eigen werkruimte. De vakschool duurt 4 weken en daarna volgt een certificaat en daarna een stage van tien weken. “Tijdens de stage werken de deelnemers bij onze klanten en kunnen ze dus aan den lijve ervaren wat een loopbaan in techniek echt betekend. Dit eerste traject is met behoud van uitkering. Hierna komen de mensen bij ons in dienst.”

Na het certificaat zijn de opleidingsmogelijkheden trouwens nog niet uitgeput. Via een BBL-traject kunnen deelnemers zich verder laten scholen op MBO-niveau. “En ook tijdens dat traject blijven het onze medewerkers en is er begeleiding vanuit ons. Dat is belangrijk, want we hebben gemerkt dat het belangrijk is om korte lijntjes te hebben en eventuele problemen vroegtijdig te ondervangen. Dat lukt gelukkig ook meestal.”

Direct na de vakschoolperiode, inclusief stage, of al tijdens de vervolgopleiding, worden de mensen die bij Cottus in dienst zijn gedetacheerd bij een bedrijf in de installatietechniek of als lasser. “Bij ons heerst wel echt het Cottus-gevoel, inclusief vrijdagmiddagborrels en persoonlijk contact, bijvoorbeeld ook via de jobcoach. Mensen blijven gemiddeld genomen lang bij ons in dienst. Maar het komt ook voor dat ze over worden genomen door het bedrijf waar wij ze hadden gedetacheerd.”

Recruiten
In een krappe arbeidsmarkt is het niet vanzelfsprekend om genoeg kandidaten te vinden voor de vakschool van Cottus. Volgens Huiskamp leidt de goede samenwerking met gemeenten en UWV echter tot voldoende aanwas. “Dat is ook belangrijk, want met alle transities die eraan komen, heeft deze branche dringend behoefte aan goede mensen.”

En goede mensen zijn op veel verschillende plekken te vinden. Daar is Huiskamp van overtuigd. Cottus verkent bijvoorbeeld ook een samenwerking met Penitentiaire Inrichtingen. “Hoe mooi is het als je mensen een nieuwe kans kunt geven. En onze methode is daarbij doorslaggevend. Wij kijken net even anders. Bij ons gaat het niet om verleden of CV, maar wij gaan graag het gesprek aan met kandidaten om te kijken hoe we samen de toekomst vorm kunnen geven.”

Die werkwijze heeft volgens Huiskamp succes omdat veel kandidaten uit diverse doelgroepen het niet gewend zijn als hun capaciteiten op waarde worden geschat. “We zijn een commercieel bedrijf, maar we nemen de tijd om samen met een kandidaat naar de toekomst te kijken en mensen de gelegenheid te geven om te groeien. Dan zie je schitterende dingen ontstaan en komen onvermoede krachten vrij. En het heeft een mooi resultaat: blije klanten, blije medewerkers en een blije werkgever.”