Het is fijn dat er sommige wetmatigheden zijn in het leven. November is de Maand van de 1000 Voorbeelden, tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden heb je evenementen en prijzen en het Lelystad Akkoord verkiest het leerwerkbedrijf van het jaar. En de prijs wordt uitgereikt tijdens het leerwerkdiner bij Concern voor Werk.

JustData, een van de genomineerde bedrijven

Wat de Banenafspraak landelijk is, is het Lelystad Akkoord lokaal. De deelnemers aan deze coalitie (overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen) werken samen aan een doel: het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt. Het akkoord is inmiddels ondertekend door ruim 300 werkgevers.

Er zijn dit jaar drie werkgevers genomineerd voor de verkiezing van ‘Lelystads Beste Leerbedrijf’:

Justdata ICT, een pionier in het opleiden van jonge ICT professionals voor de huidige markt. Ze hebben geïnvesteerd in gespecialiseerde trainingen, mentorschappen en programma’s. Deze zijn ontworpen om jonge ICT-professionals uit de regio de tools, kennis en ervaring te geven die ze nodig hebben om te slagen.

“Elke trainee bij Justdata krijgt een mentor toegewezen – een ervaren professional die hen begeleidt, adviseert en ondersteunt gedurende hun gehele leertraject. Deze persoonlijke benadering zorgt voor een veilige en stimulerende leeromgeving.” laat directeur Mark Gaertner weten.

Las- en constructiebedrijf Niekamp is dit jaar gestart als partner van Lelytalent met een stagiair voor het profiel metaal- elektro- en installatietechniek. Ook doet het bedrijf mee met de bedrijvencarrousel van Lelytalent (een initiatief om scholieren kennis te laten maken met bedrijven).

Eigenaar van het bedrijf Gerton Niekamp vindt dat jongeren een kans moeten krijgen en draagt deze gedachte actief uit binnen zijn bedrijf.

Woonzorg Flevoland is al jaren partner van het Werkbedrijf Lelystad, bijvoorbeeld in het succesvolle initiatief Wijkleerbedrijf Zorg. Woonzorg Flevoland is hier één van de belangrijke partners. Vanaf de start is al een groot aantal deelnemers op contract aangenomen.

Alle participanten zijn uiteindelijk in samenwerking duurzaam uitgestroomd, en een aantal van deze deelnemers heeft de kans gekregen intern door te ontwikkelen. Daarnaast zijn er een groot aantal reguliere plaatsingen buiten dit project om. Woonzorg Flevoland heeft laten zien ook mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt welkom zijn.

Bron: Lelystad Akkoord