Ik hoor werkgevers veel over de krapte op de arbeidsmarkt. En die is er ook. Althans in die zin dat werkgevers soms moeite hebben om mensen te vinden. Maar er staan ook nog mensen met een heleboel talenten aan de kant.

Voor hen is de Nationale Werkbezoekdag een uitkomst. Dan openen werkgevers (van grote bedrijven tot non-profits en van kleine bedrijven tot overheden) hun deuren. Maar dat doen ze niet om meteen over vacatures te praten, maar door iets over hun organisatie of sector te vertellen in een laagdrempelig gesprek.

En zo kan – in deze tijden van krapte – een interessante bron van arbeidspotentieel aan worden geboord. Want om mensen te vinden is het nodig om anders te gaan kijken, bijvoorbeeld naar de manier waarop de taken in je organisatie zijn verdeeld. De gesprekken tijdens de Werkbezoekdag kunnen helpen bij het krijgen van een frisse blik op je eigen organisatie en de talenten van mensen.

Als onderdeel van de verbreding heeft JobOn al weer sinds enige tijd ook een speciaal platform voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking – samen met ‘Op naar de 125.000 banen’: Beschikb@@r. Via dit LinkedIn-platform brengen we vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar. En we bieden werkzoekenden ook ondersteuning met toegesneden webinars bijvoorbeeld. Al sinds enkele maanden zijn onze activiteiten voor deze groep ook specifiek erop gericht om ze te stimuleren deel te nemen aan de werkbezoekdag, zo bij potentiële werkgevers over de vloer te komen en zichzelf te laten zien.

En ik weet zeker dat voor velen van hen geldt dat ze een overtuigende indruk achterlaten, als ze de kans krijgen om zich in een goed gesprek te laten zien. Op de Nationale Werkbezoekdag vinden gesprekken plaats van mens tot mens. Dat biedt inzicht in wat mensen wel kunnen (in plaats van altijd maar de nadruk op wat er niet kan) en misschien ook op wat er allemaal wèl mogelijk is in een bedrijf. Zo bouwen we samen aan iets moois op de arbeidsmarkt.”

*Josée Blanken is algemeen directeur van JobOn en programmaleider Nationale Werkbezoekdag. Lees hier het uitgebreide interview over de Werkbezoekdag en JobOn>>