Veel leidinggevenden van gemeenten en andere overheidsorganisaties waren dinsdagochtend 22 november vroeg uit de veren voor de inspiratiesessie Goedemorgen Holland Rijnland bij LLokaal in Leiden. Een lekker ontbijt en een clinic Omdenken zorgden voor de juiste inspiratie voor de talkshow die daarop volgde.
Onder leiding van tafelvoorzitter Noëlle ter Woerds bespraken tafelgasten en publiek diverse thema’s rondom het verder invullen van de banenafspraak. Reden voor deze sessie is het achterblijven van de overheid bij het creëren van extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Sommige werkgevers zijn onbekend met de banenafspraak, hebben geen formatieplaatsen of worden door hun eigen directie onvoldoende gestimuleerd tot invulling ervan. In de filosofie van Omdenken bespraken aanwezigen deze belemmeringen en bekeken ze deze met hernieuwd inzicht. De succesfactoren zijn: nuanceren van vooroordelen, draagvlak en budget vanuit de directie. En vooral JA! zeggen!

Deze ontbijtsessie werd georganiseerd door ons brancheteam Garantiebanen & Overheid (GO) van WSP Holland Rijnland. De bijeenkomst maakte deel uit van de landelijke Maand van de 1000 Voorbeelden.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast