Tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden was VNO-NCW Midden te gast bij Koninklijke Ginkel Groep. Behalve een bedrijfsbezoek, voorzag het programma ook nog in een interactieve masterclass over arbeidsparticipatie.

Het bezoek vond plaats bij Rosa Novum. Dat maakt deel uit van Koninklijke Ginkel Groep, een inclusieve ondernemer met een maatschappelijke missie. De Koninklijke Ginkel Groep zet groen in voor maatschappelijke oplossingen.

Het werk in het groenonderhoud heeft maatschappelijke relevantie en voor de medewerkers gaat het om betaald werk en ontwikkelingskansen. Rosa Novum is speciaal ingericht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt / arbeidsbeperking. Die omschrijving geldt voor 80 procent van de ruim 75 mensen die bij het bedrijf werken.

De Masterclass bestond uit het invullen van een vragenlijst. De vragen zijn erop gericht om vast te stellen of je bedrijf klaar is om medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.

Daarbij ging het om elementen als de bedrijfscultuur, draagvlak, begeleidingscapaciteit en inhoudelijke deskundigheid. Deze hele concrete vragenlijst maakt meteen duidelijk welke stappen een bedrijf nog zou moeten zetten om inclusief te gaan werken. De lijst is gebaseerd op de zelf-assement die bij Rosa Novum is ontwikkeld en eigenlijk bedoeld is om koudwatervrees bij werkgevers weg te nemen.