Op 23 november organiseert het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan haar jaarevent ‘Ondernemen met impact, dit in het kader van de Maand van de 1000 Voorbeelden, de landelijke actiemaand rond inclusie op de arbeidsmarkt.

Ter gelegenheid van het jaarevent en de actiemaand richten wij de spotlight op werkgevers uit de regio Midden Gelderland, die zich het afgelopen jaar bijzonder inclusief hebben getoond.

Wie: Anne Hulzebosch
Van: Look-O-Look
Waarom: Intensieve samenwerking met sociale ontwikkelbedrijven
Hoe: “Duidelijke afspraken, garantie op werk”

Ruim een vierde van het inpakwerk van de bekende snoepfabrikant Look-O-Look, gevestigd in Andelst, wordt verricht door mensen van SW-bedrijven, met name Rijk van Nijmegen en Scalabor. Dat percentage is geen toeval, het is het gevolg van beleid en targets.

“Inclusie zit in gewoon echt verankerd in de genen van het bedrijf”, legt Anne Hulzebosch uit. Hulzebosch is Facility Coordinator bij Look-O-Look. Hij mag zich twee dagen per week richten op zijn taken als intermediair tussen Look-O-Look en de SW-bedrijven. “Ik heb een geweldige baan. Het ene moment mag ik de mensen vertellen hoe ze het inpakwerk moeten doen. Het volgende moment leid ik de burgemeester of een staatssecretaris hier rond.”

Transparantie
En dat de burgemeesters en staatssecretarissen langs willen komen bij Look-O-Look komt dus ook vanwege de sociale inborst van het bedrijf. De samenwerking met SW-bedrijven verloopt op verschillende manieren. Zo zijn een deel van de SW-medewerkers bij Look-O-Look gedetacheerd en verricht een ander deel van de mensen het werk bij het SW-bedrijf. Maar er is een rode draad: transparantie.

“De SW-bedrijven weten wat ze aan ons hebben”, stelt Hulzebosch. “De markt kent ons en wij kennen de markt. We bieden werk dat geknipt is voor hun doelgroep. Daarbij betalen we niet per opdracht of per ingepakte kilo, maar garanderen werk voor een jaar en dat op basis van tarieven die bij iedereen bekend zijn. Op jaarbasis schat ik dat ongeveer 500 mensen zich vanuit de SW inzetten voor Look-O-Look”

Past bij ons
Daarmee haalt Hulzebosch het target dat minimaal 25% van het inpakwerk door SW-medewerkers wordt gedaan. Dit target heeft Look-O-Look, al twintig jaar onderdeel van het internationale Perfetti Van Melle-concern, zelf vastgelegd. “Dat is een doel dat bij ons past. Wij werken graag op een sociale manier. Het sluit ook aan bij onze andere doelstellingen, denk aan het klimaat. We zitten in een pand dat twintig jaar oud is en toen al is neergezet met alle aandacht voor isolatie en duurzaamheid. Inclusie past gewoon bij de manier waarop wij werken.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast