De Maand van de 1000 Voorbeelden vindt traditioneel plaats in het najaar. En dan weten we pas welke werkgevers er met de terugkerende prijzen naar huis gaan, maar het 1000 Voorbeelden-seizoen is al van start gegaan en de eerste inclusieve werkgeversprijzen openen hun inschrijvingen.
“Werkgevers zijn soms te bescheiden”, stelt wedstrijdmanager Rob Wieleman van de Participatieprijs werkgevers in de regio Zuid Kennemerland. “Ze zijn druk met van alles en ervaren inclusief werkgeven niet altijd iets om mee naar buiten te treden. Terwijl wij juist zeggen: het is belangrijk om de organisaties die het goed doen naar voren te halen en hun eerlijke verhaal te laten vertellen.”
“De prijs is daarom slechts een middel, een instrument, om werkgevers te informeren en ook te stimuleren,” vervolgt Wieleman. De ‘wij’ waar hij op doelt zijn in dit geval het Werkgevers Servicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond(en werkontwikkelbedrijf Spaarne Werkt, de initiatiefnemers van de Participatieprijs werkgevers Regio Zuid-Kennemerland.
Lees verder>>
Rijnvicus zet ondernemers in het zonnetje die het verschil maken. De Hartstikke Sociaal Bokaal is de prijs voor inclusieve ondernemers in de regio Alphen. En ook dit jaar wil sociaal ontwikkelbedrijf Rijnvicus er een mooi event van maken. Dit zal plaats vinden op donderdag 13 november.
Kledingbank het Groene Hart won vorig jaar deze prijs. De kledingbank werd onderscheiden omdat het niet alleen een belangrijke functie vervult als winkel, maar daarnaast ook talloze werkervaringsplaatsen en bijvoorbeeld ook taalstages biedt.
Sinds deze maand is het mogelijk werkgevers voor te dragen voor de prijs. Rijnvicus geeft geen strenge criteria mee. De organisatie wil dat het juist laagdrempelig is om jezelf of een ander aan te melden.
Lees verder>>
De inschrijvingen voor de INC Awards zijn weer geopend. Deze Awards zijn prijzen voor bedrijven en organisaties met een aantoonbare voorbeeldfunctie bij het integreren van mensen met een verstandelijke beperking in het maatschappelijk verkeer. Ze zijn een initiatief van de Stichting Upside Down in samenwerking met Stichting Downsyndroom.
‘Voor mensen met een verstandelijke beperking is volwaardig meedoen in de samenleving nog niet vanzelfsprekend’, stellen de organisatoren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden. Twee jaar geleden schreven we in ons verslag: “Bruisend, stuiterend, bubbelend, bellenblazend en vol met nieuwe energie: na zo’n avond ben je helemaal lid van de familie die weet wat inclusie is en dit verhaal ook wil delen.”
Lees verder>>