Op 23 november organiseert het Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan haar jaarevent ‘Ondernemen met impact, dit in het kader van de Maand van de 1000 Voorbeelden, de landelijke actiemaand rond inclusie op de arbeidsmarkt.

Ter gelegenheid van het jaarevent en de actiemaand richten wij de spotlight op werkgevers uit de regio Midden Gelderland, die zich het afgelopen jaar bijzonder inclusief hebben getoond.

Wie: Kees Torn Boers
Van: Sight Landscaping
Waarom: Circa helft medewerkers valt onder doelgroep Banenafspraak
Hoe: “Wij hebben geen medewerkers met een beperking. Wij hebben medewerkers.”

Groenbedrijf Sight Landscaping is landelijk actief. Kees Torn Boers heeft als manager twee van de zes vestigingen onder zijn hoede, waaronder die in Arnhem. “Wij profiteren van de kracht en de visie van een landelijke organisatie, maar dan wel met behoud van het familiaire van de in de regio gewortelde vestigingen.”

Het groenbedrijf heeft in totaal zo’n 200 medewerkers in vaste dienst en een flexibele, hoewel eigenlijk behoorlijk vaste, schil van zo’n 150 mensen. Voor de vestiging Arnhem werken zo’n 80 medewerkers jaarrond.. “Daarmee werken wij voor overheden, semioverheden en bedrijven. Wij verzorgen bijvoorbeeld de openbare ruimte in het centrum van Arnhem en onderhouden de complexen van Defensie in de omgeving.”

Niet ingewikkeld
Sight Landscaping is geen bedrijf met een ingewikkelde structuur. De projectleiders en uitvoerders zijn verantwoordelijk voor projectmanagement, contact met de klant maar ook de dagelijkse aansturing en motivering van de medewerkers. Die werken in teams, geleid door een meewerkend voorman, of voorvrouw. En de helft van de medewerkers heeft dus een indicatie ‘Banenafspraak’.

Torn Broers vind dat niet meer dan normaal. “Wij zijn geen sociale instelling maar gewoon een commerciële organisatie. Het is heel simpel: wij kijken naar mensen, wat ze kunnen en hun motivatie. Door dan maatwerk toe te passen, goed te begeleiden en soms een beetje geduld te hebben, krijgen we daardoor zomaar de beschikking over geweldige groene vakkrachten.”

Sfeer
Die houding wordt weerspiegeld in de sfeer bij het bedrijf. Volgens Torn Broers is er geen sprake van medewerkers met een beperking en medewerkers zonder een beperking. “Wij hebben alleen medewerkers en volwaardige collega’s. En als we weten dat een bepaalde medewerker moeite heeft met bepaalde taken, dan is er nog genoeg werk dat deze persoon kan doen. Dat maakt niet uit.”

Cruciaal daarbij is de rol van de meewerkende voormannen en -vrouwen. Zij worden ook geselecteerd op hun vermogen leiding te geven aan groepen met diverse talenten. “Al onze leidinggevenden hebben ook een Harrie Helpt Training gevolgd om een veilige werkomgeving te kunnen creëren. Als er problemen ontstaan, bijvoorbeeld in de privésituatie, die wij niet kunnen managen, hebben we verschillende partners zoals Scalabor, die ons daarin professioneel ondersteunen. Dit maakt dat de inzet ook succesvol is voor een langere termijn.”

 

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast