Morgen is de laatste dag van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Daarom niet getreurd, zeker niet omdat we er een leuk, interactief einde van maken. En dat doen we samen met het MVO netwerk en de organisatie vanuit het Werkgeversservicepunt Noord-Holland-Noord. Projectleider Femke Hofman: ‘Ik hoop op een bijeenkomst, die werkgevers activeert en tot denken aanzet.”

“Er was al langer een warme band tussen de Maand van de 1000 Voorbeelden en het Werkgeverservicepunt Noord-Holland-Noord, vertelt Femke Hofman. Hofman is adviseur werkgeversdienstverlening en projectleider van het MVO-Noord Holland-Noord netwerk.

Dus toen de vraag kwam welke organisatie het leuk zou vinden om samen een slotbijeenkomst op te zetten, reageerde het projectteam MVO Noord-Holland-Noord enthousiast.

De slotbijeenkomst van de Maand van de 1000 Voorbeelden 2022 vindt morgen plaats bij restaurant De Nadorst. Thema van de bijeenkomst is de krapte op de arbeidsmarkt en de kansen voor inclusie.

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan hier>>

Interactie
Tijdens de bijeenkomst, met Martine Schuijer als dagvoorzitter, zal Aart van der Gaag spreken over de Banenafspraak in tijden van krapte. Er worden inspirerende voorbeelden uit het netwerk van het Werkgeverservicepunt Noord-Holland-Noord gedeeld en worden een aantal inclusieve werkgevers in het zonnetje gezet. “Ik hoop vooral op interactie”, zegt Hofman. “Ik hoop dat de werkgevers aan het denken worden gezet en geïnspireerd om kansen te bieden aan mensen met een wat grotere afstand op de arbeidsmarkt.”

Want dat is uiteindelijk waar Hofman en haar collega’s binnen Werkgeversservicepunt Noord-Holland-Noord zich iedere dag voor inzetten. “We zijn er om bedrijven voor te bereiden op en te helpen bij de inzet van mensen, die net wat meer ondersteuning nodig hebben.”

Daarvoor heeft het Werkgeversservicepunt Noord-Holland-Noord een enorm aanbod aan trainingen, workshops en evenementen ontwikkeld. “In januari komen we bijvoorbeeld met een meerdaags evenement ‘Omgekeerd solliciteren”, waarbij bedrijven zich kunnen presenteren aan werkzoekenden.”

Nieuwe impuls
Maar nu eerst nog het slot van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Het is niet toevallig dat de organisatie heeft besloten het evenement van het MVO-netwerk als ideale gelegenheid aan te wijzen voor de afsluitende bijeenkomst. “Een van onze doelstellingen is het activeren van het MVO-netwerk in ons gehele werkgebied, dus zowel West-Friesland, als de Kop van Noord-Holland, als de omgeving van Alkmaar. Het is belangrijk om inclusieve bedrijven in de gehele regio met elkaar te verbinden.”

“En als we de Maand van de 1000 Voorbeelden kunnen gebruiken om daar een nieuwe impuls aan te geven,” vervolgt Hofman, “dan is dat wat ons betreft niet alleen een afsluitende bijeenkomst van de actiemaand, maar ook een nieuw begin van een sterk netwerk met inclusieve bedrijven.”

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast