Tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden organiseerde Inclusief Werkgeversnetwerk Samen voor een Baan haar jaarevent ‘Ondernemen met impact, dit in het kader van de Maand van de 1000 Voorbeelden.

Ter gelegenheid van het jaarevent en de actiemaand richten wij de spotlight op werkgevers uit de regio Midden Gelderland, die zich het afgelopen jaar bijzonder inclusief hebben getoond.

Wie: Robin Koning
Van: Teamplast
Waarom: Mooie dynamiek in het bedrijf
Hoe: “We helpen elkaar verder”

Teamplast ontwerpt en produceert plastic verpakkingen. Veelal voor de voedingsindustrie, maar ook voor persoonlijke verzorging en cosmetica. Staat er een kruidenpotje of sausverpakking in uw keukenkastje? Grote kans dat het bij Teamplast uit Heteren vandaan komt en dus ook grote kans dat de verpakking (ten minste deels) in elkaar is gezet door medewerkers met een arbeidsbeperking.

Teamplast werkt namelijk intensief samen met zorginstelling Siza, werkbedrijf Rijk van Nijmegen en Scalabor. De SW-medewerkers zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de assemblage. “Wij produceren onder andere doseerverpakkingen met meerdere onderdelen. Als de montage van die onderdelen te complex is om machinaal te doen of de hoeveelheden relatief klein zijn, dan is het een ideale klus voor deze groep medewerkers.”

Verder ontwikkelen
Dat vertelt Robin Koning, Supply Chain Manager en Partner van Teamplast. Hij zegt ook dat het bedrijf verder wil gaan op de ingeslagen, inclusieve weg. “We zijn eigenlijk geïnspireerd geraakt door een klant van ons, die intensief met een SW-bedrijf samenwerkten. Dat wilden wij ook en dat doen we nu sinds 2007. De samenwerking verloopt heel goed en is zeker een van de dingen de we graag verder zouden intensiveren.”

Koning roemt de inzet van alle medewerkers en ziet dat de verschillen tussen verschillende groepen langzaam vervagen. “In het begin waren de werelden meer gescheiden, maar de groepen werken steeds meer door elkaar heen. Zo is er echt een mooie dynamiek in het bedrijf gebracht en de saamhorigheid is zeker versterkt.”

Priscilla en Robin

Interne kwaliteitscontrole
Niet alleen de inzet, maar ook de kwaliteit van het werk wordt door Koning geroemd. “In feite hebben we een extra eigen, interne kwaliteitscontrole georganiseerd. Want er ontgaat ze niks, het is zwart of het is wit en elk foutje wordt direct gezien . Dat laat zien waar wij heel erg in geloven: zet mensen op de juiste plek en je krijgt de mooiste resultaten.”

De komende jaren wil Koning, samen met zijn zus Priscilla, het bedrijf verder ontwikkelen op sociaal vlak en als het gaat om duurzaamheid. “We werken veelal lokaal, we zijn geworteld in de buurt. Dus willen we ook voor onze omgeving zorgen. Dat betekent dat we onder andere met Wageningen Universiteit werken aan het duurzaam maken van onze producten. En het betekent ook dat we werkplekken willen blijven bieden aan mensen die een steuntje nodig hebben, of dat nu gaat om mensen met een migratieachtergrond of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast