Martine, we zijn langzaam halverwege. Tevreden?“Wat denk je zelf? Ik heb dit weekend met veel plezier het weekbericht door zitten lezen en het was weer een goede, volle authentieke Maand van de 1000 Voorbeelden- week. Helemaal prima. Leuk is dat de mensen elkaar weer echt live kunnen ontmoeten en zo weer een cruciaal 1000-voorbeelden onderdeel in ere is hersteld: het contact tussen werkgevers onderling en tussen werkgevers en werkzoekenden.”

Viel je nog meer op deze week?
“Ik mocht vorige week de afsluitende spreker zijn op het jaarlijkse HR-seminar van de FHI, een branche in de technologie. Dit was geen 1000 Voorbeelden evenement in de echte zin van het woord, maar het onderwerp van gesprek was wel de krapte op de arbeidsmarkt en de verschillende manieren waarop bedrijven daarmee omgaan.

Iedere werkgever kiest een andere invalshoek: sommigen zetten op specifiek in op inclusie van ouderen, anderen nieuwe manieren van werving, anderen op duurzame inzetbaarheid en het behoud van personeel. Dat laat zien: er is geen one-size-fits-all oplossing, maar het was goed te zien dat bedrijven al echt op gang zijn en de draai maken naar de toekomst.”

Wat worden de hoogtepunten van de derde week?
“Met de Werkbezoekdag van JobOn en het Baantalentevent van WSP Gooi en Vechtstreek wordt 16 november wel een dag om in de gaten te houden. Leuk ook dat Werk in Zicht in Groningen, na de mooie openingsbijeenkomst, nu begint met een inhoudelijk programma voor inclusieve werkgevers.

Het webinar psychische gezondheid & werk van WSP Utrecht Midden vind ik ook een echt interessante. En vrijdag is de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. Interessant om te zien dat daar veel evenementen ook echt gelinkt zijn aan inclusie en krapte.”

Komen ook wel wat prikkelende columns deze week…
“Nou, dat begon vorige week al. De bijdrage van Aart in Sociaal Bestek en de column van Illya Soffer kraakten al wat kritische noten en dat zal deze week weer gebeuren. Kijk, de 1000 Voorbeelden is een feestje. Maar juist tijdens een actiemaand vinden we dat er ook gelegenheid is voor een kritisch gesprek. En zoals de overeenkomsten in de columns van Aart en Illya hebben laten zien: uiteindelijk trekken we aan dezelfde kant van het touw. We willen we allemaal de arbeidsmarkt inclusiever maken.”

Nog een slotwoord?
“Ik ben ontzettend benieuwd welke mooie, inclusieve verhalen de derde week gaat brengen. Die behoren voor mij echt tot de hoogtepunten want, zoals die mevrouw in Lelystad zei:   ‘dat is waar we het allemaal voor doen’.”

 

De Maand van de 1000 Voorbeelden 2022 is een maand van activiteiten, informatie en inspiratie rond inclusief werkgeven en de Banenafspraak. Met Martine Schuijer, directeur van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! en projectleider van ‘Op naar de 100.000 banen’ & ‘Op naar de 25.000 banen’ bespreken we wekelijks de activiteiten in de 1000 Voorbeelden-rubriek ‘Martine kijkt vooruit’.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast