Martine, we gaan de ruimte in?“Hè, zijn de plannen voor de slotbijeenkomst met WerkSaam West Friesland en WSP Noord Holland Noord veranderd? Nee, ik weet wat je bedoelt. De ESA heeft parastronauten geselecteerd. Het is een ontzettend mooi signaal dat er nu ook astronauten met een beperking de ruimte in zullen gaan.

We hadden enkele weken geleden nog het verhaal over de Taskforce Arbeid, initiatief van VISIO Werk in Zicht waarin ook het belang van rolmodellen wordt benadrukt. Nou, dit lijkt me toch weer een hele mooie stap in de goede richting. En wat mij betreft ook geen seconde te laat: we zijn echt veel beter af als we kijken naar wat mensen wel kunnen en daar de focus op houden.”

Zo is dat. Dan over de slotbijeenkomst…
“Ho ho, niet zo snel amigo. Ik grijp deze gelegenheid nog even aan om te vertellen over de bijeenkomst op Papendal. Daar vierde Inclusief werkgeversnetwerk Samen voor een Baan haar Jaarevent vorige week. Dat was een geweldige bijeenkomst. Top georganiseerd en een warm inclusief bad vol werkgevers, die echt bezig zijn met dit onderwerp. Dat gaf me dat oude, vertrouwde 1000 Voorbeelden-gevoel.”

Staat genoteerd, over de afsluiting met WerkSaam en WSP NHN…
“Ik was nog helemaal niet klaar over die bijeenkomst. Er werden daar ook inclusieve prijzen uitgereikt. Zoals ook bij de uitreiking al werd gezegd: de naam Meest Inclusieve werkgever is misschien een beetje misleidend. Het gaat er niet om dat de ene werkgever het beter zou doen dan de ander. Het is een manier om de werkgevers in het zonnetje te zetten en ambassadeurs voor het inclusieve gedachtegoed te creëren.

Dat gezegd hebbende, de winnaars waren twee bedrijven, Alliander en E-Care, met een gezamenlijk project. Netbeheerder Alliander neemt hierbij mensen uit de Banenafspraak in dienst, die worden vervolgens gedetacheerd bij E-Care. Daar is een leer-werktraject voor de technische branche opgezet. Hier zie je veel interessante ontwikkelingen in elkaar grijpen en dat op een hele creatieve manier.

Echt wel een bijzonder model, en het zou de moeite waard zijn om te kijken of zulke samenwerkingen ook elders succesvol zouden kunnen zijn. Ik heb het op deze plek al eerder gezegd: er is niet één beste manier om inclusief te zijn. Dus hier dan een oproep aan alle werkgevers: durf ook creatief en vernieuwend met dit onderwerp aan de gang te gaan.”

Laten we nu even de slotbijeenkomst met WerkSaam en WSP NHN bespreken…
“Beetje jammer dat je zo zit te vlassen op het einde van de Maand van de 1000 Voorbeelden. Ik ben daar nog helemaal niet toe. Ik wil echt nog even het evenement van Holland Rijnland, speciaal voor overheidswerkgevers noemen. Ik begreep dat ze daar echt een hele vruchtbare discussie hebben gevoerd over manieren om de Banenafspraak binnen overheidsland te stimuleren. Dat vond ik een mooi 1000 Voorbeelden-signaal. We vieren inclusie en wijzen er ook op als er iets te verbeteren valt.

Ook wilde nog even zeggen dat ik met veel plezier de columns en interviews heb gelezen deze week. Interessant dat je ziet in veel branches inclusie steeds meer vervlochten raakt met het brede HR-beleid. Neem ook de routekaart in de schoonmaakbranche. Goede ontwikkelingen wat mij betreft.”

Is dit dan het moment om iets…
“Over de slotbijeenkomst te vragen? Ja, maar er gaat nog meer gebeuren deze week. Er zijn nog verschillende activiteiten. Ook is er weer een Tool Talk, deze keer over Schulden in Bedrijf, super belangrijk onderwerp. We hebben columns van en interviews met mensen als Kim Putters, Piet Fortuin, Mohamed El Mokaddem, wethouders van de G4 en ook Ingrid Thijssen, maar okay. Gaan wij over het slot praten. Columns et cetera zijn allemaal te lezen in ons liveblog.”

Martine, hoe ziet de afsluiting er precies uit?
“Al voor de zomer hebben wij in onze nieuwsbrief gevraagd welk WSP samen met ons de slotbijeenkomst zou willen organiseren. Echt per ommegaande kwam een bericht van WerkSaam West Friesland en WSP Noord Holland Noord. Dat alleen al is een geweldig, enthousiast signaal natuurlijk.

En met enthousiasme gaan we ook richting de bijeenkomst donderdag. In een mooie setting gaan we het gesprek aan met inclusieve werkgevers en worden werkgevers, die zich bijzonder hebben ingespannen voor de Banenafspraak, op het podium gehesen. Dus ik denk dat we deze maand geheel in stijl af kunnen sluiten.”

Nog een laatste woord?
“Ja, ik las dat WerkSaam West Friesland was uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. Vond ik wel een enorme felicitatie waard.”

De Maand van de 1000 Voorbeelden 2022 is een maand van activiteiten, informatie en inspiratie rond inclusief werkgeven en de Banenafspraak. Met Martine Schuijer, directeur van de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! en projectleider van ‘Op naar de 100.000 banen’ & ‘Op naar de 25.000 banen’ bespreken we wekelijks de activiteiten in de 1000 Voorbeelden-rubriek ‘Martine kijkt vooruit’.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast