Tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden organiseert WSP Holland Rijnland een kennis- en inspiratiesessie voor werkgevers, en wel onder de titel: ‘Banenafspraak, geen bijzaak!’ De bijeenkomst op 9 november is zowel bedoeld voor werkgevers die al mensen uit de Banenafspraak in dienst hebben als voor werkgevers, die er nog geen ervaring mee hebben.

“We zijn op zoek naar die mix tussen ervaren en minder ervaren werkgevers. Die kunnen namelijk echt van elkaar leren. Regelmatig spreken we werkgevers die graag eerder met de Banenafspraak aan de gang hadden gewild. Dat is de vibe die we over willen brengen”. Aan het woord is Quirina van der Plas, projectcoördinator bij WSP Holland Rijnland.

Dit WSP mikt op 9 november op een bijeenkomst met meer dan 100 werkgevers. De opening wordt verzorgd door Alex Sijm, een bevlogen spreker die ondanks zijn beperking zijn jongensdroom om circusdirecteur te worden verwezenlijkte. Daarna volgt een korte introductie over de Banenafspraak.

De hoofdmoot van het programma vormt de koffiepauze. Althans, een deel van de bijeenkomst wordt georganiseerd volgens het Open Space principe. “Deze aanpak is gebaseerd op het feit dat de beste gesprekken plaatsvinden bij het koffiezetapparaat.”

Het is volgens Van der Plas een dynamische methode om in een open en creatieve omgeving specifieke kwesties en onderwerpen te bespreken. “Werkgevers bepalen samen met andere werkgevers de precieze invulling van het gesprek over de Banenafspraak. Natuurlijk kunnen onze professionals aanvullen waar nodig. Iedereen deelt zijn eigen perspectief en brengt expertise in om zo te leren van elkaars ervaringen.”

Van der Plas en WSP Holland Rijnland sluiten ook dit jaar weer vol overtuiging aan bij de Maand van de 1000 Voorbeelden. “Het is PR- en marketingtechnisch een geweldige maand om bij aan te haken. Zeker ook omdat we heel veel werkgevers kennen, maar ook veel nog niet. Die willen we bereiken en daar gebruiken we deze maand ook voor. Want veel werkgevers zoeken mensen, veel mensen zoeken nog werk en als WSP hebben we de expertise om de brug te slaan. Dat willen we deze maand ook laten zien.”