De Rijksoverheid had in 2023 als doel om 5.591 medewerkers uit de doelgroep van de Banenafspraak in dienst te nemen. Voor eind december had de Belastingdienst hiervan al 1.210 ingevuld.

Daarmee heeft zij aan het quotum voldaan dat rijksbreed is afgesproken voor de Belastingdienst en Dienst Toeslagen. Het werven en selecteren van mensen uit deze doelgroep gaat ook dit jaar door, bericht de Belastingdienst op haar eigen website.

De aanpak van de Belastingdienst is erop ingericht om medewerkers Banenafspraak zo goed mogelijk op weg te helpen. Dit door een intensieve begeleiding en opleiding met oog voor ieders individuele talenten. Dit gebeurt in teams van TalentWerkt!, een nieuwe afdeling van de Belastingdienst. De teams bestaan uit 15 tot 20 medewerkers, waaronder een werkbegeleider, een jobcoach en een teamleider.

De afdeling TalentWerkt! is verspreid over 15 locaties in het land. TalentWerkt! werft de medewerkers Banenafspraak en begeleidt, ondersteunt en leidt de medewerkers op met als doel: dat zij door kunnen stromen binnen de Belastingdienst en Dienst Toeslagen.

De takenpakketten voor de medewerkers Banenafspraak komen uit het primaire proces en worden in overleg met de uiteenlopende directies bepaald.

Tip! Meer weten over de aanpak van TalentWerkt! of een afspraak maken? Mail dan naar: TalentWerkt@belastingdienst.nl