Kersten berichtKersten Hulpmiddelenspecialist levert zo goed als alle producten om het leven van mensen met een beperking aangenamer te maken. “Aan de voorkant leveren we, maar we maken ons tevens hard voor mensen met beperking”, zegt Mieke Wijnen. “We zijn aan elkaar verbonden en die tweeledigheid zit in ons bloed.”
Van de 320 werknemers van Kersten hebben er 40 een beperking. In vestigingen in Roermond, Arnhem, Almelo, Nijkerk en in bijna alle geledingen van het bedrijf. Van adviseur en telefonist tot reinigingsmedewerker en monteur. “Jos Paulusse was in 2004 ooit de eerste”, zegt Peter Pleunis. “Hij kwam stage lopen vanuit de Petrus Dondersschool, ongeveer 13 jaar geleden. Inmiddels werkt hij al bijna 12 jaar onder contract binnen de reiniging. Op een gegeven moment weet je wat iemand kan. Mits je als werkgever binnen die kaders blijft, krijg je er vaak een volwaardige werknemer voor terug. Wellicht iemand met een ander werktempo en met begeleiding, maar een aanwinst voor je bedrijf.”

Efficiënter en duurzamer
Mieke Wijnen is Projectleider Social Return, een functie die nu 4 jaar bestaat. “We zitten natuurlijk in het netwerk en zien wat er gaande is. We leggen al 10 jaar samenwerkingsverbanden met zorginstellingen om mensen met arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Als werkgever moet je alle belangen tegen elkaar afwegen. Door de lagere loonwaarden kunnen wij nu werk verrichten wat we voorheen niet konden. Het schoonmaken van klitteband met een staalborstel is zo’n voorbeeld. We gooiden de klitteband weg en kochten nieuwe. Dat hoeft niet meer. Dit is een klein voorbeeld van hoe je efficiënter en duurzamer kunt werken.”

Lees het hele verhaal van Kersten Hulpmiddelenspecialist.