Afgelopen maand juni is Binnenwerk bij het Rijk de grens van 1000 banen in het kader van de banenafspraak gepasseerd. Het groeit nu door naar minstens 1500 banen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Binnenwerk is onderdeel van Organisatie en Personeel Rij (O&P) Rijk en creëert structurele en duurzame banen in teamverband binnen het Rijk voor mensen met een doelgroepindicatie. Dit doet Binnenwerk als gemandateerd werkgever in opdracht van ministeries en uitvoeringsorganisaties en in samenwerking met partners als FMH, P-Direkt, Justid en Staatsbosbeheer.

Rijksorganisatie
In 2016 begonnen als een programma met toetsenbordreiniging en personeelsdossiers opschonen in Den Haag en Zwolle, is Binnenwerk nu een grote Rijksorganisatie met 86 teams verspreid over Nederland. Het biedt steeds gevarieerder werk, op steeds meer locaties in Nederland.

Directeur Willemijn Dekker op de eigen website: ‘We hebben het vaak over cijfers, maar het gaat natuurlijk om mensen. Een baan is een optelsom van heel veel factoren. Denk aan inkomen en structuur, maar bijvoorbeeld ook begeleiding, zelfvertrouwen en waardering’.

Impact
Binnenwerk-collega’s ervaren dagelijks de impact daarvan op hun eigen leven en hun omgeving. Dat bleek volgens haar ook uit het laatste medewerkersonderzoek, met als gemiddelde uitkomst een 8,2. Dekker: ‘Toch weer een cijfer, maar het bevestigt wat we in de teams zien en horen. Binnenwerk-collega’s zijn echt blij met hun baan. Prachtig dat we al duizend van die banen hebben kunnen realiseren!’