Het beste uit mensen – jong en volwassen – halen, talenten ontwikkelen en mensen helpen hun ambities te realiseren. Dat is de missie van de NRTO. We hebben iedereen nodig om de uitdagingen waar wij voor staan het hoofd te kunnen bieden. De tekorten op de arbeidsmarkt zijn enorm, het is dan ook vanuit die gedachte dat ik graag dit voorbeeld met u wil delen.

Anatolii: “Ik ben op mijn 2e doof geworden en kan niet praten of horen, van de ene op de andere dag moest ik wegvluchten uit mijn land. Mijn geboortestad Charkov heb ik achter moeten laten. Bang, uitgeput en verdrietig ben ik ongeveer een half jaar geleden in Nederland aangekomen. Maar wat is er veel gebeurd. Ik wilde mij nuttig maken voor de Nederlandse maatschappij en zelf mijn geld verdienen.”

Nu werkt hij als tegelzetter. Dat is wat hij het liefste doet. Hij krijgt bij het bedrijf de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en de bouwbranche is weer een vakman rijker!

Bouwmensen Apeldoorn, een opleidingscentrum was in contact met Anatolii, waar hij een leerwerk baan kreeg. Zij hebben gezorgd dat hij aan de slag kon bij een bouwbedrijf, waar meer mensen met een beperking aan het werk zijn. Zij zijn eraan gewend om mensen met een rugzakje te begeleiden. De Oekraïner draaide na de zomervakantie zes weken mee bij dit bouwbedrijf. Bij het opleidingsbedrijf krijgt hij vervolgens alle gelegenheid om zich verder te ontwikkelen.

Dit voorbeeld laat zien, waar het om gaat: aandacht, maatwerk, kijken naar mogelijkheden, naar wat er wel kan. Daardoor worden talenten ontwikkeld en krijgt iedereen een kans.

Ciel Stevens-Meewis is directeur van de NRTO. De NRTO is de brancheorganisatie van private aanbieders van onderwijs, opleidingen en trainingen. Van de ruim 900 NRTO leden biedt een deel overheidserkende opleidingen aan, zoals mbo en ho. Een ander deel verzorgt opleidingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en branche- en functiegerichte opleidingen in bijvoorbeeld de tekortsectoren bouw, zorg of IT.

Het volledige verhaal van Anatolii is te lezen op de website van de NRTO>>

Hoe beschikbaar is de arbeidsmarkt? Zijn er genoeg passende kandidaten voor de open vacatures? Zijn genoeg werkgevers bereid om kansen te bieden aan groepen, die eerder aan de kant bleven staan? En welke rol speelt bij de krapte? Dat zijn de vragen van de Maand van de 1000 Voorbeelden. In deze serie columns en interviews vragen we arbeidsmarktexperts om antwoorden.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast