Iedereen die wil werken kán werken, als er maar extra inzet van werkgevers is. Dat is mijn overtuiging. Soms hebben mensen extra hulp nodig om langdurig van meerwaarde te kunnen zijn. Ik daag bedrijven uit om die extra stap te zetten. Het levert zoveel op, voor nieuwe werknemers én voor jouw bedrijf. Als het nodig is, helpt de gemeente Utrecht graag.

Want het gaat niet vanzelf. Daarom heb ik veel respect voor werkgevers, partners, collega’s en nieuwe werknemers waar ik mooie werkplekken zie ontstaan. De ontwikkelbanen via UW, het sociaal ontwikkelbedrijf Utrecht, zijn een mooi voorbeeld. Hier krijgen inwoners de mogelijkheid om werk uit te proberen en zich in hun werk te blijven ontwikkelen. Mensen die aan de slag willen krijgen via UW ondersteuning van een jobcoach. Met behulp van UW heeft Gert (zie video) het nu bijvoorbeeld enorm naar zijn zin op een voor hem gecreëerde baan als pallet-reparateur bij het bedrijf Spotta.

Iedereen moet de mogelijkheid hebben om mee te doen. Daarom is het goed dat werknemers die bijvoorbeeld lang niet hebben kunnen werken, de mogelijkheid krijgen om te wennen en te groeien in hun nieuwe werk, met de juiste begeleiding. Ook bij het horeca leerwerkbedrijf de Colour Kitchen krijgen inwoners de kans om werkervaring op te doen. In bijvoorbeeld de kantine bij de gemeente. Zo goed om te zien hoe dit deuren opent voor deze werknemers die al een tijd proberen aan het werk te komen en werk te houden.

Laten we elkaar blijven inspireren met dit soort praktijkvoorbeelden. Samen kunnen we veel toekomstperspectief bieden aan mensen in een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Dit geldt in het bijzonder voor inwoners die kunnen en willen werken en daarbij extra begeleiding, ondersteuning of een aanpassing nodig hebben op de werkvloer. Dat kunnen we samen mogelijk maken! Dat zijn inwoners die we bereiken via de banenafspraak. Maar we moeten ons ook inzetten voor een grote groep inwoners met een minder zichtbare belemmering. Voor hen is de praktijkroute een kansrijke optie op weg naar een passende baan met salaris.

We hebben de komende jaren een belangrijke gezamenlijke uitdaging om in totaal 125.000 extra banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De inzet van werkgevers en goede samenwerking met partners als gemeenten zijn hierbij essentieel. Laten we samen die extra stap zetten voor een inclusieve arbeidsmarkt!

Linda Voortman is wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht en voorzitter van de Arbeidsmarktregio Midden-Utrecht. Foto Linda Voortman: Bas van Setten. Voor ondernemers die met dit onderwerp aan de slag willen, heeft de gemeente Utrecht een speciale info-pagina opgezet.

Hoe beschikbaar is de arbeidsmarkt? Zijn er genoeg passende kandidaten voor de open vacatures? Zijn genoeg werkgevers bereid om kansen te bieden aan groepen, die eerder aan de kant bleven staan? En welke rol speelt bij de krapte? Dat zijn de vragen van de Maand van de 1000 Voorbeelden. In deze serie columns en interviews vragen we arbeidsmarktexperts om antwoorden.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast