De Banenafspraak heeft ervoor gezorgd dat tienduizenden werknemers met een arbeidshandicap een kans hebben gekregen. Vooral in de marktsector zien we dat werkgevers goede voornemens omzetten in concrete daden. Ronduit teleurstellend is het dat de overheid zelf achterblijft bij de ambities. Er mag wel een tandje bij.

Het CNV staat voor een solidaire samenleving, waarin iedereen mee kan doen. Wat dat betreft is het goed nieuws dat de Banenafspraak inmiddels al zoveel positieve verhalen heeft opgeleverd. Voor iedereen met een arbeidshandicap die hierdoor een kans heeft gekregen op een volwaardige baan, is dit allereerst een persoonlijk succes.

Al die afzonderlijke succesverhalen laten ook zien hoe belangrijk het is dat we als samenleving een goed vangnet organiseren voor mensen die anders moeilijk of helemaal niet aan de bak komen. Zonder zo’n vangnet verliezen ze al snel de concurrentie van werknemers zónder handicap. Zeker als werkgevers het voor het kiezen hebben en het liefst voor de makkelijkste weg gaan. Wat dat betreft zien we de veel te snelle afschaling van de sociale werkplaatsen nog altijd als een pijnlijke misser.

De krappe arbeidsmarkt zorgt er wel voor dat de Banenafspraak nu de wind mee heeft. Zeker in de marktsectoren is dat goed te merken. Werkgevers zijn eerder bereid om de extra inspanning te leveren die nodig is om een arbeidsgehandicapte een goede en prettige werkplek te bieden. Het vraagt wel tijd, aandacht en creativiteit. Om zorgvuldige begeleiding, zodat de nieuwe baan ook echt een succes wordt. Om werkgevers daarbij te helpen, levert CNV Jongeren al jaren uitstekend werk met het CNV-project Harrie. Werkgevers die bereid zijn om die moeite te doen en die aan iedereen een volwaardige werkplek willen bieden, geven daarmee een belangrijk signaal af: dat uiteindelijk werknemers het belangrijkste kapitaal van de onderneming zijn.

Maar we zullen wel echt moeten bijschakelen. Vooral overheidsinstanties zullen aan de bak moeten om de doelstelling van de Banenafspraak te halen. Daarvoor is het ook van belangrijk dat meer kwetsbare groepen een kans krijgen. We zien nu dat te veel mensen, die echt wel extra hulp kunnen gebruiken bij het vinden van een geschikte werkplek, op dit moment nog buiten de boot vallen. Het is goed dat de minister dit nu onderzoekt. Door een veel grotere groep de juiste ondersteuning te bieden, kunnen we nog sneller meters maken met de Banenafspraak. En kunnen we laten zien dat iedereen die dat zo graag wil, ook echt de kans krijgt om op de arbeidsmarkt mee te doen.

Piet Fortuin is voorzitter van vakbond CNV

 

Hoe beschikbaar is de arbeidsmarkt? Zijn er genoeg passende kandidaten voor de open vacatures? Zijn genoeg werkgevers bereid om kansen te bieden aan groepen, die eerder aan de kant bleven staan? En welke rol speelt bij de krapte? Dat zijn de vragen van de Maand van de 1000 Voorbeelden. In deze serie columns en interviews vragen we arbeidsmarktexperts om antwoorden.

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast