DaklaPack Europe uit Lelystad  heeft tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala 2016 de Participatiepenning gewonnen. Voor het eerst werd de nieuwe penning uitgereikt aan een maatschappelijke onderneming of instelling die goed presteert op het terrein van de Participatiewet. Cfi80dOWIAAnTVw
Directeur Arnold Zuidgeest van het Lelystadse bedrijf Marfo ontving tijdens de twaalfde editie van het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen de Flevopenning voor ‘toponderneming 2016’. In de categorie ‘innovatie’ werd het Emmeloordse Vabo Composites tot winnaar uitgeroepen. Studenten van Hogeschool Windesheim Almere kregen de Flevopenning ‘comakership’.

Nieuwe categorie
De vierde Flevopenning was voor een nieuwe categorie: maatschappelijk ondernemingen of instellingen die goed presteren op het terrein van de Participatiewet. Uit zes kandidaten werd DaklaPack Europe gekozen. Directeur Dave Klaassen nam de prijs in ontvangst.

Samenwerkingsverband
De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken de gemeenten en hun sociale partners samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is de vierde penning in de reeks onderscheidingen voor excellent, innovatief en maatschappelijk ondernemerschap van de Stichting Flevopenningen.

Betrokkenheid bedrijfsleven
Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen zei eerder over de Participatiepenning: “Het succes van de Participatiewet valt of staat met de betrokkenheid van het bedrijfsleven. De koppeling van het Flevopenningen Ondernemersgala aan het RWF door middel van de Participatiepenning benadrukt het wederzijdse belang van overheid en bedrijfsleven en de actieve rol die beide partijen bij de uitvoering van de Participatiewet moeten spelen.”

Meest onderscheiden
Wethouder John van den Heuvel is trots op DaklaPack: “DacklaPack Group heeft zich in Lelystad het meest onderscheiden in het kader van de Participatiewet en daar ben ik als betrokken wethouder heel trots op. Want iedereen heeft het recht om mee te doen in de maatschappij en heeft recht op een baan naar vermogen. En dat geldt ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Het Ondernemersgala vond plaats bij Werkbedrijf Lelystad. Met zo’n vijfhonderd aanwezigen was de zaal uitverkocht. De presentatie was in handen van Lucille Werner.