De Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging organiseert op donderdag 18 februari een kijkdag, waarbij 14 aansprekende ondernemers hun deuren open zetten om hun ervaringen te delen met het werken met de doelgroep uit de Participatiewet.
Deelnemende organisaties zijn onder meer:

  • Saver Afval en Reiniging uit Roosendaal: zij werken samen met het UWV om mensen met een Wajong-status binnen de organisatie aan de slag te helpen, met name bij de arbeidsintensieve diensten zoals containerreiniging en kledingsortering.
  • Dutchscreen uit Roosendaal: zij zijn een voorbeeld waarin een samenwerking tussen de sociale werkplaats en een commercieel bedrijf vorm heeft gekregen. De gedetacheerde mensen zijn volledig onderdeel van het team.
  • De Groot Lasopleidingen uit Breda: zij leiden Wajongers op om ze te laten doorstromen naar werk. Tijdens de kijkdag kunt u kennismaken met de mensen die daar aan het werk zijn.
  • Racketcentrum Optisport uit Breda: vanuit Atea zijn er bij het Racketcentrum, de kunstijsbaan en het zwembad medewerkers gedetacheerd. Zij laten zien dat deze zijn ingebed in de organisatie en taken afgestemd worden op ieders mogelijkheden.

Op deze dag wordt de werking van de Participatiewet in de praktijk getoond. Vooral de economische en maatschappelijke kansen staan daarbij centraal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bijvoorbeeld ingezet worden als magazijnmedewerker, voor productie/montagewerk of binnen het onderhoud. Bezoekers kunnen met eigen ogen zien wat sociaal ondernemen in de praktijk betekent.

Adviseurs van het Werkgeversservicepunt West-Brabant zijn aanwezig en bieden bezoekers een gratis bedrijfsscan aan om te zien hoe sociaal ondernemen binnen hun bedrijf een plaats kan krijgen.