Laden Evenementen

In de eerste helft van 2024 organiseren AWVN en De Normaalste Zaak een reeks online bijeenkomsten met als thema: Gelijke kansen bij werving en selectie.

De Nederlandse arbeidsmarkt biedt veel kansen. Bijna nergens ter wereld doen zoveel mensen mee op de arbeidsmarkt. Toch is die arbeidsmarkt niet voor iedereen even gastvrij, denk bijvoorbeeld aan 55-plussers en kandidaten met een beperking of een niet-westerse achtergrond. Vaak willen organisaties wel gelijke kansen bieden, maar lukt het in praktijk niet deze intenties om te zetten in resultaten. En dat is jammer, want een diverse werkvloer zorgt niet alleen voor creatievere teams met betere besluitvorming, maar ook tot tevreden medewerkers en betere resultaten.

Vijf bijeenkomsten over gelijke kansen
In een reeks van 5 bijeenkomsten krijg je alle relevante informatie en concrete handvatten om je eigen wervings- en selectieproces objectiever in te richten. Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de tools en mogelijkheden van inclusieve werving en objectieve selectie. De tweede bijeenkomst stond in het teken van de Wet Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie, maar gaat nu in op de mogelijkheden van inclusieve werving en objectieve selectie. En de laatste drie bijeenkomsten zijn mini-workshops over inclusieve vacatureteksten, objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen. Dus, als je in 2024 gelijke kansen wil bieden, sluit dan aan bij deze sessies! Voorafgaand aan deze reeks vertelde Politie Amsterdam over hun pilot om onnodige uitval van kandidaten met een diverse achtergrond tegen te gaan. Lees hier hoe ze een stijging van zes naar dertig procent diversiteit realiseerden.

Organisaties met culturele verschillen op de werkvloer:

hebben vaak een hogere omzet;
hebben betere overlevingskansen;
zijn vernieuwender, creatiever en lossen problemen beter op;
maken beter gebruik van de arbeidsmarkt, omdat ze meer talent werven;
hebben meer tevreden en loyale medewerkers;
Kunnen beter inspelen op ontwikkelingen in de markt;
Hebben een beter imago door culturele verschillen op de werkvloer.
Elke sessie zoomen we in op een specifiek thema.

De Eerste Kamer is niet akkoord gegaan met het wetsvoorstel Toezicht gelijke kansen werving en selectie. Tegelijkertijd is er een breed besef dat de huidige werving en selectie vaak nog onvoldoende gelijke kansen bieden. Dat dit vaak onbewust gebeurt, maakt het niet minder ongewenst. Het moet echt beter, gelijke kansen bieden is een van de kernwaarden van onze samenleving. En het is ook in het belang van de werkgever zelf, je voorkomt ermee talent over het hoofd te zien.

Praktische informatie
Wanneer: Woensdag 17 april 09.30 – 10.30
Waar: online
Deelnemen: aanmelden via deze link (Iedereen die al aangemeld was voor de oorspronkelijke sessie krijgt een nieuwe uitnodiging)

Programma
Tijdens deze bijeenkomst laten we zien hoe makkelijk toepasbare tools, gelijke kansen bevorderen tijdens het werving- en selectieproces.

Inclusieve werving en objectieve selectie, wat komt erbij kijken
Waar moet een inclusieve vacatureteksten aan voldoen
Hoe werkt een objectieve eerste selectie
Hoe houd je gestructureerde interviews
Hoe brengen we met elkaar gelijke kansen in de werving en selectie verder