Laden Evenementen

De Nederlandse arbeidsmarkt biedt veel kansen. Bijna nergens ter wereld doen zoveel mensen mee op de arbeidsmarkt. Toch is die arbeidsmarkt niet voor iedereen even gastvrij, denk bijvoorbeeld aan 55-plussers en kandidaten met een beperking of een niet-westerse achtergrond. Vaak willen organisaties wel gelijke kansen bieden, maar lukt het in praktijk niet deze intenties om te zetten in resultaten. En dat is jammer, want een diverse werkvloer zorgt niet alleen voor creatievere teams met betere besluitvorming, maar ook tot tevreden medewerkers en betere resultaten.

Vijf bijeenkomsten over gelijke kansen
In een reeks van 5 bijeenkomsten krijg je alle relevante informatie en concrete handvatten om je eigen wervings- en selectieproces objectiever in te richten. Tijdens de eerste bijeenkomst maak je kennis met de tools en mogelijkheden van inclusieve werving en objectieve selectie. De tweede bijeenkomst staat in het teken van de Wet Toezicht gelijke kansen. En de laatste drie bijeenkomsten zijn mini-workshops over inclusieve vacatureteksten, objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen. Dus, als je in 2024 gelijke kansen wil bieden, sluit dan aan bij deze sessies! Voorafgaand aan deze reeks vertelde Politie Amsterdam over hun pilot om onnodige uitval van kandidaten met een diverse achtergrond tegen te gaan. Lees hier hoe ze een stijging van zes naar dertig procent diversiteit realiseerden.

Organisaties met culturele verschillen op de werkvloer:

hebben vaak een hogere omzet;
hebben betere overlevingskansen;
zijn vernieuwender, creatiever en lossen problemen beter op;
maken beter gebruik van de arbeidsmarkt, omdat ze meer talent werven;
hebben meer tevreden en loyale medewerkers;
Kunnen beter inspelen op ontwikkelingen in de markt;
Hebben een beter imago door culturele verschillen op de werkvloer.

Inclusieve vacatureteksten, objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen bevorderen gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Ze zorgen voor een gelijk speelveld, waar kandidaten worden beoordeeld op hun competenties, ongeacht hun achtergrond. Door deze interventies te omarmen, geven bedrijven een krachtige impuls aan gelijke kansen binnen het werving- en selectieproces. Een inclusieve vacaturetekst is uitnodigend voor iedereen en gaat uit van competentie-gerichte vacaturevereisten. Niet de persoonlijke eigenschappen van de kandidaat zijn van belang, het gaat om het, voor de functie, gewenste gedrag. Na deze bijeenkomst heb je alle relevante informatie om zelf aan de slag te gaan met inclusieve vacatureteksten.

Praktische informatie
Wanneer: Maandag 22 april 15.00-16.30 uur
Waar: online
Deelnemen: aanmelden via deze link