Laden Evenementen

43% van de Nederlanders krijgt in zijn/haar leven te maken met psychische klachten. Zo ook olympisch kampioen Stefan Groothuis. In 2011 belandt hij in een diepe depressie die hij omschrijft als “de hel in je hoofd”. Maar dit betekende geenszins het einde van zijn carrière als topsporter, hij veroverde in maart 2012 de wereldtitel sprint en bekroonde zijn werk ook nog met een gouden medaille op de Olympische Winterspelen van 2014.

Inmiddels is hij ambassadeur van Sterk door Werk om zo bij te dragen aan het bespreekbaar maken van mentale gezondheid, óók op de werkvloer.

Want hoewel zijn verhaal een prachtig voorbeeld is van hoe iemand na een diep dal en met blijvende aandachtspunten weer kan herstellen en topprestaties neer kan zetten, ervaren veel mensen een andere werkelijkheid. Op dit moment staan namelijk nog ruim 75.000 mensen met psychische kwetsbaarheden langs de zijlijn. Zij willen én kunnen werken, maar komen toch moeilijk aan een baan. En dat terwijl 9 op de 10 werkgevers aangeeft personeelstekorten te ervaren waarvan ze verwachten dat ze het komende jaar eerder zullen toenemen dan verminderen.

Verbreed samen met ons je blik op het werven van nieuwe medewerkers!

Hoe? Door aan te sluiten bij de inspiratiesessie die AWVN en De Normaalste Zaak op 20 juni organiseren. Laat je inspireren door het verhaal van Stefan en anderen, verken wat er mogelijk is binnen jóuw organisatie en hoe je hier als werkgever in ondersteund kan worden.

Praktische informatie

Wanneer? Maandag 20 juni 2022
Hoe laat? 15.00 – 16.30 uur
Deelnemen? Aanmelden via deze link

Programma

14.45 – Digitale inloop
15.00 – Start sessie
15.05 – In gesprek met Stefan Groothuis over zijn ervaringen en wat werk voor hem betekent
15.35 – In gesprek met een ervaringsdeskundige, begeleider en werkgever
16.05 – Afronding
16.15 – Mogelijkheid om na te praten