Laden Evenementen

Ruim een op de tien Nederlanders ervaart psychische klachten. Denk aan vermoeidheid, sombere gevoelens en stress. Het is dus waarschijnlijk dat ook in jouw organisatie een of meerdere medewerkers met psychische klachten werken.

Gelukkig zijn werkgevers zich steeds meer bewust van de rol die zij hierin kunnen vervullen. Een gezonde werkomgeving kan de psychische gezondheid van medewerkers positief stimuleren en uitval voorkomen.

Daarom organiseren AWVN en De Normaalste Zaak de komende maanden een serie bijeenkomsten over dit thema. Op dinsdag 9 november is de derde online sessie, waar we ingaan op de derde fase van preventie: het inschakelen van externe hulp.

Voor wie? Deze sessie is voor werkgevers die willen weten hoe en met wie je kunt samenwerken als een medewerker dreigt uit te vallen door psychische klachten
Wanneer? Dinsdag 19 oktober van 15.00 – 16.15 uur
Deelnemen: Aanmelden kan hier

Programma
Experts lichten toe welke externe hulp er beschikbaar is voor medewerkers die psychische klachten ervaren en dreigen uit te vallen. Welke hulp kan je het best op welk moment inschakelen?
Daarnaast kunnen werkgevers eigen ervaringen uitwisselen, best practices delen en knelpunten adresseren om ook onderling elkaar verder te helpen.

Schrijf je in voor de gehele serie over preventie
Het positief stimuleren van het mentaal welbevinden is de eerste stap die je als werkgever zet om uitval door psychische klachten te voorkomen. Mochten er toch klachten op de werkvloer ontstaan, dan is het belangrijk om op de juiste manier het gesprek aan te gaan en om tijdig externe hulp in te schakelen.

We willen graag alle vier de fases van preventie langslopen, vandaar dat we ook vier bijeenkomsten organiseren. De serie volgt de fases uit de handreiking preventie van uitval als volgt:

29 september | fase 1: aan de slag voor een mentaal gezonde werkomgeving
19 oktober | fase 2: signaleren van psychische klachten bij medewerkers
09 november | fase 3: hulp inschakelen bij dreigend verzuim
07 december | fase 4: voorkom bij uitval langdurig ziekteverzuim
Wees welkom en meld je ook alvast aan voor de vierde sessie!

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden