Laden Evenementen

In het kader van de regionale werkgeverscampagne ‘Iedereen een baan, daar werken we aan’ organiseren de gemeenten Raalte en Zwolle en UWV – in samenwerking met Werkbedrijf Regio Zwolle – op donderdag 10 november een ondernemersbijeenkomst met het thema ‘De banenafspraak invullen: hoe pakken uw collega’s dat aan?’

Tijdens de bijeenkomst krijgt u praktische handvatten aangereikt, worden uw vragen beantwoord en – misschien wel het allerbelangrijkst – nemen collega-ondernemers u mee in hun ervaringen met het in dienst nemen én houden van mensen met een beperking. Waarom hebben zij iemand met een arbeidsbeperking in dienst genomen? Hoe hebben zij dit aangepakt? Hebben functiecreatie of job carving een rol gespeeld? Waar liepen zij tegenaan? Kortom, verhalen uit de praktijk waar u echt iets aan heeft.

Inclusieve ondernemers, inclusief rondleiding
Voorafgaand aan de bijeenkomst zetten twee ondernemers die al ‘inclusief zijn gegaan’ de deuren van hun bedrijf open voor collega’s. Zowel bij Azerty in Raalte als bij Huyskamp’s Fijnhouthandel in Zwolle bent u van harte welkom om met eigen ogen te zien hoe de praktijk er met een arbeidsbeperkte medewerker uit ziet.
U kunt zelf aangeven bij welk van deze twee bedrijven u een kijkje wilt nemen.

Aansluitend aan het bedrijfsbezoek wordt u verwacht op de ondernemersbijeenkomst bij De Leeren Lampe in Raalte. Daar zal Karin van der Haar – zitvolleybalster, paralympiër en participatieadviseur bij ABN AMRO – u meenemen in haar kijk op combineren van topsport met een maatschappelijke carrière.

Aafke Prinsen (arbeidsdeskundige UWV) en Gerrit Brill (adviseur WerkgeversServicepunt Regio Zwolle) geven praktijkvoorbeelden van de ‘Analyse inclusieve arbeidsorganisatie’. Het is gebleken dat dit instrument werkgevers concreet verder helpt in hun streven maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Programma
14.30-15.30 uur: Open huis bij Azerty, Raalte en Huyskamp’s Fijnhouthandel, Zwolle
16.00-16.15 uur: Inloop bij De Leeren Lampe, Almelosestraat 2, 8102 HD Raalte
16.15-17.15 uur: Karin van der Haar – Combi topsport- en maatschappelijke carrière
Aafke Prinsen en Gerrit Brill – Analyse inclusieve arbeidsorganisatie
17.15-18.00 uur: Netwerken / borrel met uitgebreide hapjes

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar Anneke Hafkamp, coördinator, hafkamp@vno-ncwmidden.nl o.v.v.:
– naam organisatie
– voor- en achternaam
– functie
– telefoonnummer
– de naam van het bedrijf dat u wilt bezoeken (Azerty of Huyskamp’s Fijnhouthandel)

Een week voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestiging met o.a. (voorlopige) deelnemerslijst, adressen en routebeschrijving.

Bekijk het hele bericht op de site van VNO-NCW Midden.


Werkbedrijf Regio Zwolle is de netwerkorganisatie van 14 gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijs. Samen werken wij aan de gemeenschappelijke doelstelling om in 2016 in deze arbeidsmarktregio 1.000 extra garantie- en leerwerkbanen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.