Laden Evenementen

Op 29 maart aanstaande organiseren LWV en het Werkgeversservicepunt Noord-Limburg een inspirerende bijeenkomst over de kansen van duurzaam ondernemen voor het MKB. Beide thematieken – cradle to cradle en samenwerken met mensen met een arbeidsbeperking – passeren tijdens de bijeenkomst de revue. Uiteraard krijgt u ook volop de gelegenheid om het Stadskantoor te bezichtigen en te netwerken met andere ondernemers.

Duurzaam ondernemen…. De tijd dat het was voorbehouden aan een select gezelschap van wereldverbeteraars is voorbij. Anno 2017 is duurzaamheid nog steeds goed voor de maatschappij, maar vooral ook lucratief voor organisaties. Zo bewijst Gemeente Venlo met haar nieuwe stadskantoor dat de circulaire economie loont. En door werkprocessen binnen organisaties slimmer te organiseren, creëert u ruimte voor mensen met een arbeidsbeperking en verbetert u de efficiency van uw organisatie.

Programma
15.15 uur: Inloop en ontvangst
15.30 uur: Opening
– Hanno Lamers, Voorzitter Werkbedrijf regio Noord-Limburg.
15.35 uur: Cradle2Cradle als business case
– Michel Weijers / Managing Director van het C2C Expo Lab.

In 2007 besloot de Gemeente Venlo een nieuw stadskantoor te bouwen in lijn met de circulaire uitgangspunten van cradle to cradle. Vanaf de initiatieffase is het C2C Expo Lab betrokken als adviseur. Michel Weijers laat in zijn toespraak – aan de hand van de casus rond het Stadskantoor – zien dat duurzaamheid en ‘goed doen’ ook een prima business case vormen. Ofwel: een circulaire economie loont.

16.05 uur: Maak plaats voor mensen met een arbeidsbeperking
– Gemma van Ruitenbeek / Managing Director van het Expertisecentrum Inclusieve Arbeidsorganisatie

Voor veel organisaties is samenwerken met mensen met een arbeidsbeperking een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar volgens Gemma van Ruitenbeek kan de economische spin-off veel groter zijn. Ze laat zien hoe het herontwerp van werkprocessen de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mogelijk maakt, waarbij u optimaal gebruikmaakt van al het werkvermogen en talent binnen uw organisatie en in de arbeidsmarkt. Ze illustreert haar verhaal met concrete voorbeelden uit de regio.

16. 35 uur: Bazen Verbazen
Leerlingen van ’t Wildveld, school voor praktijkonderwijs in Venlo

Ze bruisen van energie, hebben een ongeremde passie, een tomeloze ambitie en… een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar daar komt verandering in, tenminste als het aan de leerlingen van ’t Wildveld ligt. Tijdens een filmvoorstelling laten ze zien wat zij kunnen betekenen voor uw organisatie.

De voorstelling is het resultaat van een landelijke wedstrijd ‘Bazen Verbazen’, waarbij jongeren leren hoe ze zichzelf op een positieve manier kunnen presenteren om potentiële werkgevers te bereiken. ’t Wildveld viel landelijk op, was een van de prijswinnaars. Laat u dus verbazen.

17.20 uur: Rondleiding en netwerken

Bent u nieuwsgierig naar het nieuwe Stadskantoor en alle duurzame oplossingen? Dan kunt u een rondleiding volgen onder begeleiding van de experts van het C2C Expo Lab. Tevens is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog even na te praten en te netwerken met andere ondernemers.

19.00 uur: Einde bijeenkomst

Informatie
Kijk voor meer informatie op de website van LWV.