Laden Evenementen

Hoe gaat het met het aan het werk helpen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ vertelt er meer over tijdens de Broodje B-lunchbijeenkomst van VNO-NCW. Ook Simone Jansen van Albert Heijn, Noud Beckers van financieel dienstverlener Beuken’Essers en Bart de Bart voorzitter van Stichting Studeren & Werken Op Maat delen hun ervaringen. Wat gaat goed en waar lopen zij tegenaan?

Uit het voor de zomer gepresenteerde 10 punten plan van ‘Op naar de 100.000 banen’, het project van de drie centrale ondernemingsorganisaties, blijkt dat de bureaucratie groot is. Ondernemers ondervinden hinder van het feit dat te weinig kandidaten op basis van hun kennen en kunnen in beeld zijn bij gemeenten en UWV en dat regelingen niet eenduidig worden toegepast. Nog altijd lopen ondernemers voor op bijvoorbeeld de overheid die zelf nog flinke stappen moet zetten als het gaat om de banenafspraak.

Programma

  • 11.00 uur: inloop
  • 11.30 uur: opening door dagvoorzitter Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ waarop hij een toelichting geeft.
  • Inleidingen:
  1. Simone Jansen, projectmanager participatie Albert Heijn
  2. Noud Beckers van de financiële dienstverlener Beuken’Essers
  3. Bart de Bart, oprichter en voorzitter van de Stichting Studeren & Werken Op Maat
  • Vragen en discussie
  • 13.00 uur: afsluiting en aansluitend informele lunch

Aanmelden

U kunt kosteloos deelnemen aan de Broodje B-lunchbijeenkomst. Meldt u aan via dit formulier.