Laden Evenementen

Sociale Coöperaties (soco’s) vormen een opkomende beweging die kansen biedt aan mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Op maandagmiddag 15 november worden we in een online sessie geïnformeerd over hoe je als werkgever kunt samenwerken met sociale coöperaties en hoe je daarmee lokale én sociale impact maakt.

Wat is een soco?
De participatiewet maakt het mogelijk dat een soco mensen kan ondersteunen bij beginnend ondernemerschap. Voor de één betekent dat volledig uitstromen uit de uitkering en weer financieel op eigen benen staan, de ander blijft ondernemen vanuit de soco. Een soco is meestal divers: een mix van verschillende mensen, talenten en bedrijven. Door de samenwerking kunnen leden van de soco elkaar versterken, samen inkopen en samen opdrachten uitvoeren. Bijvoorbeeld door elkaar te helpen met de boekhouding, marketing en het werven van nieuwe klanten. Werkgevers kunnen de samenwerking aangaan met sociale coöperaties door diensten of producten in te kopen en zo sociaal en lokaal impact te maken.

Waarom deze sessie?
LaNSCO is het Landelijk Netwerk voor Sociaal Coöperatief Ondernemerschap en ondersteunt en versterkt sociale coöperaties door heel Nederland. Zij won onlangs een landelijke prijs voor hun idee (zie video hieronder) voor een vernieuwend platform waarop de soco- ondernemers hun producten en diensten op één plek tonen en gemakkelijk in contact komen met werkgevers en inkopers die lokaal en sociaal impact willen maken.

In de sessie informeert Marcel Keyser van LaNSCO aan de hand van verschillende voorbeelden ons over de kracht van sociale coöperaties. Wil je ook als werkgever lokale én sociale impact maken? Wil je weten wat je nodig hebt om stappen op dit terrein te nemen en samen met sociale coöperaties aan de slag? Wees welkom en meld je aan!

Praktische informatie

Wanneer:          maandag 15 november 15.00 – 16.00 uur
Deelnemen?     aanmelden via deze aanmeldlink