Laden Evenementen

Woensdagmiddag 12 oktober 2016 vindt in het Rabotheater in Hengelo van 12.00 tot 16.30 uur een grootschalig event omtrent de banenafspraak plaats. Werkgevers krijgen door deelname aan kennissessies informatie over het ‘hoe en wat’ bij het in dienst nemen van een medewerker met een arbeidsbeperking. Dit event ligt in het verlengde van de campagne ‘Doorzetters met Dromen’, die erop gericht is om de aandacht van Twentse werkgevers met betrekking tot dit thema te trekken. De organisatie van het event ligt in handen van Werkplein Twente.

Kennis maken met echte Twentse Doorzetters en programma
Veel werkgevers hebben geen volledig beeld van de doelgroep die in aanmerking komt voor plaatsingen in het kader van de banenafspraak. Op 12 oktober is daarom ook een vertegenwoordiging uit de doelgroep aanwezig, om kennis te maken met en zich te presenteren aan potentiële werkgevers. Een aantal van hen heeft tevens een uitvoerende taak tijdens het event. Ook zijn werkgevers aanwezig die hun ervaringen in kennissessies delen.

Tijdens dit event kunt u:

  • ervaringen ophalen bij werkgevers die al mensen met een arbeidsbeperking in dienst hebben;
  • kennis maken met een aantal Twentse Doorzetters;
  • informatie ophalen tijdens kennissessies over de verschillende thema’s rondom de Banenafspraak;
  • netwerken.

Sprekers

  • Een van de grondleggers van de banenafspraak, Aart van der Gaag, neemt ook een van de kennissessies voor zijn rekening.
  • Arijan van Bavel, het boegbeeld en de Superheld van de campagne zal als een rode draad door het programma lopen.
  • De Hengelose Wethouder Mariska ten Heuw, neemt een deel van de officiële opening voor haar rekening.

Parallel aan de kennissessies vindt er in het Rabotheater een Banenmarkt voor werkzoekenden uit de doelgroep plaats. Daar zijn werkgevers vertegenwoordigd met actuele vacatures. Werkgevers kunnen zich voor dit event aanmelden tot 28 september a.s.