Laden Evenementen

Wat is er nodig om meer hoger opgeleiden met een beperking een gewaardeerde werkplek te bieden.

Deze vraag staat centraal in de workshop die Sven Romkes van de Goldschmeding Foundation in samenwerking met Op naar de 125.000 banen vormgeeft.

Samen met collega’s Bernadet van Veldhuizen en Sylvia Dekker gingen we aan de slag met de voorbereiding. We kwamen in gesprek over: Jobcarving, Jobclipping, Jobcrafting en Jobdesign en hoe dat in praktijk vorm te geven.

Hoe nodig het is om hier aandacht aan te geven blijkt wel uit de aantallen. 250.000 mensen hebben een arbeidsbeperking en staan in het doelgroepregister. Hiervan is krap 50% aan het werk.

Er zijn 1,2 miljoen mensen met een beperking waarvan 65% structureel aan de kant staat en van de mensen met een psychische kwetsbaarheid is dit zelfs 85%.

Sven deelt zijn persoonlijke ervaring en de ervaring opgedaan in het opzetten van het Be-able programma en neemt jullie mee in creatief denken en vooral creëren, draagvlak zoeken en vinden en hoe je mensen met een beperking juist in hun kracht zet.

De voorbereiding was voor mij en mijn collega’s Bernadet en Sylvia al een enorme eyeopener en ik zie uit naar de workshop.

📅Datum: Donderdag 11 april
⏰Tijd: 10.30 tot 11.30 uur
Gastspreker: Sven Romkes

Aanmelden kan via deze link.