Laden Evenementen

Werkgevers, werkzoekenden en intermediairs komen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact tijdens de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen. Deze vindt plaats op dinsdag 6 april van 10.00 tot 13.00 uur in de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’.

Al ruim 2.000 mensen zijn lid. De Banenmarkt richt zich op werkgevers en werkzoekenden in Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Berg en Dal, Heumen en Mook en Middelaar.

Werkgevers uit de regio delen op 6 april hun vacatures tijdens de vijfde editie van de Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen op LinkedIn. Geïnteresseerden kunnen daar direct op reageren. Ook presenteren werkzoekenden zich actief door hun cv te delen of een (video)oproep te plaatsen. Leden ontvangen vanaf 22 maart tips en instructies, waarmee zij zich goed kunnen voorbereiden op deelname.

Tijdens de Online Banenmarkt brengen we vacatures en werkzoekenden bij elkaar. Maar er worden ook onderling tips en contacten gedeeld, mensen komen in beweging, zijn zichtbaar en vergroten hun netwerk. Allemaal heel belangrijk op de huidige arbeidsmarkt.

Meerwaarde
Iris Stevens: “Ik heb nu vier keer meegedaan. De interactie tussen de leden is van grote meerwaarde. Je komt verrassende oproepen tegen van andere werkzoekenden en je kunt elkaar attenderen op interessante vacatures, bedrijven en netwerken. Zo heb ik een hele gedreven dame ‘ontmoet’ waar ik veel sollicitatie-inspiratie van krijg. Ook gaat de diversiteit van vacatures steeds verder omhoog.”

Meet Up met werkgevers uit de regio
Om nog meer interactie mogelijk te maken draait binnen de Online Banenmarkt een pilot met Meet Ups. Dit zijn online ontmoetingsessies voor werkzoekenden waarbij telkens één bedrijf centraal staat. Regionale werkgevers organiseren deze sessies speciaal voor de leden van de banenmarkt.

Aanmelden is eenvoudig
Zorg dat u een LinkedIn-profiel heeft (aangemaakt) en log in op LinkedIn. In de zoekbalk zoekt u op: ‘Online Banenmarkt Rijk van Nijmegen’ of ga direct naar: https://www.linkedin.com/groups/8955067/. Klik vervolgens op ‘lid worden’. U krijgt binnen 24 uur bericht, wanneer u lid bent geworden van de groep.

Wilt u meedoen, maar heeft u weinig ervaring met LinkedIn en/of online solliciteren? De webinars van UWV over LinkedIn kunnen dan handig zijn. Kijk op www.onlineseminar.nl/uwv.