Laden Evenementen

Kirkman Company, Gemeente Utrecht en Elsevier organiseren op 2 juni in Utrecht de Social Enterprise Day 2016: ‘Building Bridges’.

Hoeveel impact heeft uw organisatie op de maatschappij? En hoe kunt u door samenwerken nog meer impact creëren in de toekomst? Om samen te bouwen aan die toekomst verbindt de Social Enterprise Day drie werelden: gevestigde organisaties, overheden en start-ups.

Bij social enterprises speelt inclusief ondernemen vaak een rol: een sociale onderneming heeft immers primair een maatschappelijk doel. Het aanbieden van betaald werk voor mensen met een arbeidsbeperking kan daar onderdeel van zijn. Op Social Enterprise Day is er daarom ook aandacht voor de Banenafspraak. Gemeente Utrecht geeft bijvoorbeeld een workshop over social return.

Programma
Het programma start met inspirerende sprekers. Marcello Palazzi en Daan Weddepohl geven hun inspirerende ideeën over het thema: Hoe kun je door samenwerking meer maatschappelijke impact creëren? Palazzi en voedselbedrijf Danone laten zien hoe maatschappelijke doelen én economisch succes samengaan. Weddepohl, oprichter van Peerby (huren van de buren), vertelt over innoveren, groeikansen en inspelen op veranderingen in de samenleving.

De rest van de middag kunt u aan de slag met praktische workshops vol tips en tricks van o.a. Gemeente Utrecht (Social Return) en Kirkman Company. Of laat u inspireren door de vele praktijkverhalen van o.a. Brouwerij de Prael, Buzinezzclub en Van Hulley. Dé social enterprise van dit moment, Tony’s Chocolonely, verzorgt een eigen programma-onderdeel voor Social Enterprise Day met aansprekende voorbeelden van succesvolle ondernemers.

Doelgroep

  • Start-up: u bent een organisatie met een maximaal bestaan van vijf jaar en vanaf het begin bezig als social enterprise.
  • Corporate/overheidsorganisatie: u bent een gemeente, provincie, ministerie, onderneming, corporatie, stichting of instelling met een bestaan langer dan vijf jaar en bezig of geïnteresseerd in de transformatie naar een social enterprise.

Aanmelden
Bekijk voor meer informatie of aanmelden:
Social Enterprise Day 2 juni 2016.