Laden Evenementen

THEATERCOLLEGE ‘LIGGEN BLIJVEN IS GEEN OPTIE’

Een inspirerend theatercollege over opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen

Stel, een arts zegt op een dag tegen je: ‘Ik heb slecht nieuws voor je. Je wordt niet meer beter.’ Wat doet dat met je? Hoe ga je daarmee om, en hoe verandert dat je leven? Misschien overheersen boosheid, verdriet of angst. Of misschien accepteer je het nieuwe normaal en zet je je kwetsbaarheid in als kracht. Wie weet ontwikkel je op jouw manier veerkracht en vitaliteit – maar hoe doe je dat eigenlijk? Eén ding is zeker: vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met tegenslagen.

‘Hoe doe je dat Alex, opstaan en weer doorgaan als het leven je laat struikelen?’ Die vraag krijgt hij vaak te horen. In een persoonlijke zoektocht vindt Alex het antwoord als het gaat om duurzame inzetbaarheid, kansen krijgen en kansen pakken. En dat inzicht deelt hij op luchtige, soms confronterende en vooral inspirerende wijze in Liggen blijven is geen optie: een theatercollege vol humor. Met een zangeres die zijn verhaal muzikale kracht bijzet en een acrobaat die de vitaliteit van het menselijk lichaam verbeeldt.

MAAND VAN DE 1000 VOORBEELDEN

Afgelopen jaar mocht Alex Sijm tijdens de Maand van de 1000 voorbeelden op verschillende locaties zijn lezing ‘Leef je Droom’ verzorgen. Na afloop kreeg hij regelmatig te horen: ‘Jij vertelt geen verhaal, jij bént het verhaal’. Alex Sijm is namelijk een energieke ondernemer die leeft met de spierziekte hereditaire spastische paraparese (HSP). Doordat hij geleidelijk de kracht in zijn benen verliest, moet hij voortdurend zijn leven aanpassen. Dat houdt hem niet tegen om zowel zakelijk als privé zijn dromen waar te maken. Met zijn verhaal weet hij zowel werkgevers, werknemers als betrokken organisaties te inspireren.

Op 19 september 2024 lanceert uitgeverij Bertram + de Leeuw zijn nieuwe boek ‘Liggen blijven is geen optie’. Dit boek gaat over duurzame inzetbaarheid, kansen krijgen en kansen pakken wanneer het leven je laat struikelen. Naast dit boek komt er ook een theatercollege waarmee Alex en verschillende andere artiesten het verhaal tot leven brengen.

Na afloop het theatercollege (75 minuten) volgt een paneldiscussie (45 minuten) o.l.v. Alex Sijm waarbij uitgebreid wordt stil gestaan bij de kansen en mogelijkheden om medewerkers met een arbeidsbeperkingen in dienst te nemen. Met dit complete programma komt de ‘Maand van de 1000 voorbeelden’ echt tot leven.

 

Uitkoopprijs theatercollege (compleet middag/avond programma):

Speciaal voor ‘Maand van de 1000 voorbeelden’ €5.500,- excl. Btw (Normaal €6.500,-)

Het theatercollege kan op iedere gewenste locatie worden georganiseerd. Informatie & boekingen: Speakers Academy – tom@speakersacademy.nl

 

Boek voor deelnemers:

Het is mogelijk om deelnemers het boek ‘Liggen blijven is geen optie’ tegen gereduceerd tarief cadeau te doen. Informatie en bestellingen: hdeleeuw@bertramendeleeuw.nl