Laden Evenementen

Betekenisvol ondernemen – wat is het en hoe werkt dat in de praktijk? Dat vertelt Kaj Morel, pionier van de betekeniseconomie en lector Identiteitsmarketingexpert bij Saxion Hogescholen, tijdens de themabijeenkomst van VNO-NCW Stedendriehoek op 18 februari 2020 bij KonnecteD in Deventer.

De betekeniseconomie

Betekenisvol ondernemen gaat niet alleen om het bedrijf en geld verdienen, maar ook om de waarde die je toevoegt aan de maatschappij. Daar waar de oude economie vooral draait op korte termijnbeleid, moet een bedrijf zich nu vooral laten leiden door het rendement op de lange termijn. Niet langer investeren in een wegwerpmaatschappij, maar inzetten op duurzame productie, duurzame inzetbaarheid van mensen en langlopende klant- en leveranciersrelaties. Groei is dan geen doel op zich meer maar een middel om meer bij te kunnen dragen aan het verbeteren van de samenleving. Maar hoe doe je dat? Dat vertelt Kaj Morel tijdens de bijeenkomst!

KonnecteD – ondernemen met karakter

Wij zijn te gast bij KonnecteD, een Deventers bedrijf dat de betekeniseconomie omarmt. Bij KonnecteD geloven ze dat iedereen betekenisvol werk kan doen. De medewerkers willen een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Door werk voegen ze betekenis toe aan het leven van mensen, hun omgeving en de regionale arbeidsmarkt. Bij dit werkleerbedrijf draait het dan ook om mensen met een afstand tot werk en werkgevers die sociaal ondernemen. KonnecteD verbindt werkenden, werkzoekenden en werkgevers vanuit hun motto: maak werk van betekenis.

100.000 Banenafspraak

Werkgevers in de marktsector hebben beloofd te zorgen voor 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit noemen we de ‘Banenafspraak’. Als ondernemers weten we als geen ander dat goede medewerkers de basis zijn van een succesvol bedrijf. Het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt biedt de mogelijkheid om teams te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers en is een vorm van betekenisvol ondernemen! Hoe werkt dat nou in de praktijk? Dat vertellen De Van Drie Groep en Humanitas tijdens de themabijeenkomst.

Aanmelden kan hier