Laden Evenementen

Inclusieve technologie draagt steeds meer bij aan de inclusieve arbeidsmarkt. Er zijn tal van mogelijkheden voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Exoskeletten kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat werknemers met een lichamelijke beperking ondersteuning krijgen bij hun houding en bewegingen. Ook cobots, telerobotica en personalised interfaces zijn technologieën die mensen met een lichamelijke beperking kunnen helpen. Door de ondersteuning van deze inclusieve technologieën kunnen zij hun werk beter uitvoeren en zijn ze duurzaam inzetbaar.

Ook is het mogelijk om mensen met een lager opleidingsniveau werk te laten doen dat voorheen niet kon. Een innovatieve oplossing hiervoor is het door TNO ontwikkelde Instructional Operator Support. Hier krijgen medewerkers werkinstructies bij handmatige werkzaamheden in productie of onderhoud. Deze technologie is ook inzetbaar voor anderstaligen en mensen met een arbeidsbeperking.

Inclusieve Technologie volgens TNO
Technologie die ondersteuning biedt aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie bij het zoeken en vinden van werk, de taakuitvoering van werk en bij het duurzaam aan het werk blijven.

Praktische informatie
Datum en tijd: Dinsdag 25 juni van 15.00 tot 16:30 uur
Voor wie? Werkgevers, HR-professionals, unit- of productiemanagers
Waar? Online
Deelnemen: Aanmelden via deze link