De Participatieprijs West-Brabant 2016 is gewonnen door Forever Direct EU B.V. Met de prijs mag het winnaarparticipatiprijs2016_1klnbedrijf zich de beste maatschappelijke ondernemer van West-Brabant noemen.
Forever Direct EU B.V. is door de vakjury uitgeroepen als winnaar vanwege de wijze waarop het bedrijf mensen binnen alle lagen van de onderneming weet in te zetten en dit als bedrijfsfilosofie heeft omarmd. Bovendien draagt Forever Direct deze filosofie ook actief naar buiten uit en is daarmee een ware ambassadeur voor de doelgroep. Managing Director Martin Zegers kreeg tijdens de uitreiking de prijs overhandigd uit handen van jurylid Patty van Broekhoven.

“Participatie gelooof erin”
Het thema van de middag was “Participatie gelooof erin!”. Hierbij stelde de organisatie de drie-eenheid logo-geloof-er-in-cmyk_01‘Overheid, Onderwijs en Ondernemers’ centraal in de zoektocht naar cohesie en het welslagen van het fenomeen participatie in zijn algemeenheid.

In totaal waren er negen bedrijven genomineerd. Deze zijn aangedragen door WVS-groep, !GO en ATEA-groep en voorgelegd aan de vakjury. De selectie werd uitgevoerd op drie belangrijke speerpunten, namelijk; de begeleiding door de werkgever, de samenwerking met het Sociale werkbedrijf en de uitstraling van de werkgever naar buiten toe als ambassadeur van de doelgroep.

De vier finalisten die overbleven waren:
• AE Industries
• Forever Direct EU B.V.
• Stichting Elisabeth
• Ricoh Europe Supply Chain Management & DHL Supply Chain

Het evenement vond voor de 3e keer plaats en werd dit jaar verzorgd door ATEA-groep, ondersteund door !GO, WVS-groep, WerkgeversServicePunt West-Brabant, BZW (Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging) en MKB Nederland – afdeling Brabant.

De jury bestond uit Loes van Arkel (Crosswise/MVO-advies), Marianne de Bie (Wethouder Gemeente Breda), Patty van Broekhoven (directeur Deventer Profielen – tevens bestuurslid BZW), Ewout van de Lande (directeur Van de Lande – Fittings. Winnaar Particpatieprijs 2015) en Peter van der Velden (voorzitter Werk en Vakmanschap, v/h Burgemeester van Breda en van Bergen op Zoom).