Zes Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor een nieuwe onderscheiding: de Participatiepenning. Zij zijn door hun gemeente voorgedragen als maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet.
De organisaties die kans maken op de onderscheiding zijn Werckpost (Urk), CleanShopping (Emmeloord), CM Packaging (Dronten), De With Pallets (Zeewolde), Daklapack Europe (Lelystad) en Flevoziekenhuis (Almere). De uitreiking vindt plaats op 8 april tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala 2016.

In het zonnetje zetten
De Participatiepenningen zijn in het leven geroepen om ondernemers die zich inzetten voor passende banen voor mensen met een arbeidsbeperking in het zonnetje te zetten. Werkgevers die, zoals de organisatie omschrijft, buiten de gebaande paden durfden te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maakten binnen hun bedrijf.

Bedrijfsleven belangrijk voor Participatiewet
Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen zegt: “Het succes van de Participatiewet valt of staat met de betrokkenheid van het bedrijfsleven. De koppeling van het Flevopenningen Ondernemersgala aan het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) door middel van de Participatiepenning benadrukt het wederzijdse belang van overheid en bedrijfsleven en de actieve rol die beide partijen bij de uitvoering van de Participatiewet moeten spelen.”

De Almeerse wethouder Froukje de Jonge, voorzitter van het RWF, vult aan: “Voor de samenwerkende gemeenten vormt het Ondernemersgala een uitstekend podium om nut en noodzaak van een arbeidsmarkt waar voor iedereen plaats is onder de aandacht te brengen. Ons streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren. Dat is een opdracht aan ons allen en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort daar gewoon bij. Ik ben daarom zeer verheugd met de genomineerden, die ieder op hun eigen terrein in het kader van de Participatiewet uitstekend presteren.”

De Participatiepenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken de gemeenten en hun sociale partners samen aan de realisatie van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is de vierde penning in de reeks onderscheidingen voor excellent, innovatief en maatschappelijk ondernemerschap van de Stichting Flevopenningen.