In september, omgedoopt tot Maand van de Participatie, organiseert arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal (ZHC) diverse bijeenkomsten voor ondernemers. Dit initiatief is opgezet om gemotiveerd personeel en bedrijven kosteloos bij elkaar te brengen; of het nu om vast, tijdelijk of juist flexibel personeel gaat.
“Want”, zo schrijft ZHC, “ondernemers die het lef en het hart hebben om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden binnen hun bedrijf, kunnen rekenen op steun van de ZHC gemeenten en het UWV.”

Door de inzet van deze ondernemers krijgen de mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt – waaronder de mensen met een arbeidsbeperking – een kans om weer mee te doen en dat wil de organisatie met de bijeenkomsten onderstrepen.

Kick-off succesvolSamenwerking centraal
De kick-off voor de Maand van de Participatie vond plaats op 2 september. Ruim 60 ondernemers, wethouders en ambtenaren ontmoetten elkaar die dag bij het Ondernemersontbijt Lansingerland. Diverse werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans hebben geboden binnen hun bedrijf vertelden over hun ervaringen.

Deze win-win voorbeelden van succesvolle samenwerkingen spraken tot de verbeelding bij de aanwezige ondernemers. Ook vertelde een blinde jongen met een Wajong uitkering over zijn ervaringen bij het krijgen van een baan. Vragen die ter sprake kwamen waren onder andere: ‘Wat gebeurt er als er iemand bij een ondernemer geplaatst wordt?’ ‘Welke mogelijkheden zijn er?’ En ‘Hoe gaat de begeleiding?

Overzicht aankomende activiteiten in de Maand van de Participatie
15 september: Inspiratiemiddag ZHC werkt! WSP ZHC en Werkbedrijf ZHC organiseren deze inspiratiemiddag voor ondernemers uit de regio.
21 september: Miljoenennotaontbijt RVOZ: ‘Zoetermeer Wereldberoemd!’
27 september: Bijeenkomst ‘Lokale kracht’ voor ondernemers, Museum Voorschoten.