De Haagse Hogeschool en sociale onderneming The Young Digitals wisten elkaar te vinden. En nu? Samen helpen zij jongeren uit de Participatiewet. Met kansen die veel jongeren elders niet krijgen.
‘De Participatiewet sluit aan op het uitgangspunt van De Haagse Hogeschool om een inclusieve school te zijn’, vertelt Joke Dijk, adviseur Participatie bij de onderwijsinstelling op de website van The Young Digitals. Een school waar zowel studenten als medewerkers zich welkom en gewaardeerd voelen – ongeacht afkomst, leeftijd, gender, gezondheid of wat dan ook.

Vier young digitals hebben werkzaamheden uitgevoerd voor de onderwijsinstelling. Dat gebeurde onder begeleiding van ervaren marketeers. Drie van hen zijn nu aan de slag op het gebied van social media en marketing.

Functiebeperking?
Als je de competenties en de wil hebt om een bijdrage te leveren, dan zou een functiebeperking dit niet moeten beletten, vinden beide initiatiefnemers. De Haagse Hogeschool gaat uit van de mogelijkheden van een werkzoekende. En past waar mogelijk een functie of werkomgeving aan. Toch is het niet altijd makkelijk om vacatures op die manier te vullen. Met name als gezocht wordt naar hoger opgeleiden of werkzoekenden met bijzondere skills.

The Young Digitals biedt werknemers met hbo werk en -denkniveau. Nieuwe medewerkers starten met een detachering met de intentie om na zes maanden in dienst te komen. Ondertussen wordt de begeleiding vanuit The Young Digitals geleidelijk overgedragen aan – in dit geval – De Haagse Hogeschool.

Elk talent verdient een kans
The Young Digitals gelooft in het talent van elke jongere: ‘Zij groeien op in een wereld van digitalisering en social media. Hier liggen hun kansen. Helaas maken grote groepen jongeren hun opleiding niet af, of ze lopen om andere redenen vast in het vinden van een goede baan. Zonder hulp zal de afstand tot de arbeidsmarkt van deze jongeren steeds verder toenemen’.

De sociale onderneming ziet het als haar missie om jongeren te begeleiden naar betaald werk, bijvoorbeeld als digital marketeer. Daarvoor wordt hen een kosteloze training geboden, waardevolle werkervaring en begeleiding naar een nieuwe werkgever.

Lees hier het hele artikel.