Waar staat u als bedrijf als het gaat om het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking? En wat heeft u nodig om uw ambities te bereiken? Op deze vragen geeft de online tool Jip antwoord. De tool is ontwikkeld voor mensen die het thema ‘inclusief ondernemen’ coördineren of uitvoeren binnen een organisatie.
Jip bestaat uit drie vragenlijsten over de thema’s persoon, organisatie en omgeving waarvan de antwoorden samenkomen in een rapportage. Bij veel vragen staan extra wetenswaardigheden, linkjes naar voorbeelden en vindplaatsen van informatie, tips en voorstellen voor relevante acties.

Jip wordt aangeboden binnen de omgeving van Werkgevers gaan inclusief, een programma van werkgeversvereniging AWVN. Zij willen met dit programma werkgevers inspireren, motiveren en adviseren om (meer) kansen te bieden aan mensen met een beperking.

Het gebruik van Jip is gratis. Er is wel een wachtwoord nodig. Hiermee blijven de antwoorden behouden, zodat de gebruiker telkens terug kan grijpen op eerder gegeven antwoorden en niet alle vragen opnieuw hoeft te doorlopen. Toegang aanvragen kan via 7500banen@awvn.nl.