Staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma heeft vandaag tijdens een werkbezoek bij het sociaal werkbedrijf Patijnenburg in Westland de ‘Kandidatenverkenner Banenafspraak’ van UWV gelanceerd. Dat is een online personeelsbank met profielen van tot nu toe bijna 60.000 werkzoekenden met een arbeidsbeperking.

De staatssecretaris riep tijdens de officiële introductie van de verkenner werkgevers op om gebruik 2016-11-18_1640te maken van de nieuwe tool. “Met de Kandidatenverkenner Banenafspraak hebben werkgevers geen excuus meer dat er geen kandidaten te vinden zijn voor hun bedrijf”, liet Klijnsma weten. Tijdens het officiële moment overhandigde Astrid Hendriks, bij UWV verantwoordelijk voor de Banenafspraak, een grote sleutel aan aanjagers Hans Spigt en Aart van der Gaag. Hendriks: “De kandidatenverkenner is de sleutel tot succes om mensen met een beperking aan het werk te krijgen”. Ze riep de beide heren op om alle werkgevers die ze spreken kennis te laten maken met de verkenner.

Gericht zoeken naar kandidaten
De Kandidatenverkenner Banenafspraak geeft werkgevers een beeld van de kandidaten die vallen onder de Banenafspraak. In de verkenner kunnen zij de geanonimiseerde profielen van deze kandidaten bekijken. De verkenner is een hulpmiddel waarmee werkgevers twee dingen kan doen:

  • Zoeken naar kandidaten die onder de Banenafspraak vallen en door middel van één muisklik contact met ze opnemen via het werkgeversservicepunt;
  • De kenmerken zien van deze mensen: zoals reisafstand, opleidingsniveau, het aantal uur dat een kandidaat wil werken, en in welke mate ze beschikbaar zijn voor werk.

2016-11-18_1640_001Contact via Werkgeversservicepunt
Vindt de werkgever mensen die interessant zijn, dan is de volgende stap om contact op te nemen met het Werkgeversservicepunt. Hier zal men aan de hand van de vraag van de werkgever de verbinding leggen tussen potentiële werknemers en de werkgever.

De Kandidatenverkenner Banenafspraak is dus geen rechtstreekse matchingstool, maar maakt voor werkgevers inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn. De Kandidatenverkenner Banenafspraak is vanaf nu te raadplegen via www.werk.nl/werkgevers.

Kandidatenverkenner gebruiken
Als werkgever kunt u de Kandidatenverkenner Banenafspraak gebruiken als u een account heeft voor
werk.nl. Log in op Mijn werk.nl en klik onder ‘Cv’s zoeken’ op ‘kandidatenverkenner banenafspraak’. Heeft u geen werkgeversaccount? Vraag dan een account aan.

Handig overzicht
In een handige overzicht (pdf) staat uitgelegd hoe de Kandidatenverkenner Banenafspraak werkt.
Of bekijk het instructiefilmpje.

 

Foto’s: Jeroen Poortvliet