Mensen met een arbeidsbeperking kunnen als medewerker veel bijdragen in agrarische bedrijven. Ook bij kleine familiebedrijven. Zo heeft plantenkweker Sander Coenen uit Heijen al twee jaar een medewerker met een arbeidsbeperking in dienst. “We zouden twee weken aankijken hoe het ging, en hij is er nog steeds!” Hun verhaal is vastgelegd in een videoportret van Agro Werkt Onbeperkt.
Jobcarving in het klein
Medewerker Dylan van Zetten helpt mee met schoffelen, spoelen en rooien. Zijn klussen werden vroeger door Sander en zijn ouders bovenop hun eigen takenpakket gedaan. Dylan: “Ze hebben me zelfvertrouwen gegeven door me werkzaamheden gewoon te laten doen.” Sander vult aan: “Hij werkt in zijn eigen tempo en vraagt op tijd dingen, ik ben heel tevreden”.

Jobcoach
Sander en Dylan worden ondersteund door een jobcoach die eens in de zes weken langs komt. Daardoor verloopt de samenwerking ook na twee jaar nog steeds naar volle tevredenheid. Sander kan het andere werkgevers dan ook zeker aanbevelen. “Als de klik er is heeft het voor mij alleen maar voordelen. Ze werken hard én je biedt ze een toekomst.”

Meer weten over het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking in de agrarische sector? Kijk bij Agro Werkt Onbeperkt!