Bazen Verbazen is een wedstrijd waarbij leerlingen van scholen voor praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs werkgevers via een bijzondere presentatie laten zien wat hun talenten zijn.
verlicht toetsenbordDe lessen van Bazen Verbazen zijn erg leuk, interessant en leerzaam. De lessen die wij krijgen op onze school voor de presentatie zijn fotografie en dans. Fotografie krijgen wij van Salih en dans krijgen wij van Marijke. Ik vind dat zij het heel goed doen.

Onze school is een school voor langdurig zieke kinderen. De één heeft suikerziekte, de ander een vorm van epilepsie en zo kan ik nog wel door gaan. Omdat de lessen voor sommige van ons best zwaar kunnen zijn, proberen Salih en Marijke de lessen zo goed mogelijk aan te passen. De dans voor onze presentatie is ook zo bedacht dat iedereen mee kan doen. Toch kan het voor sommige af en toe te veel zijn maar ook daar wordt goed op gereageerd.

Wat we nu vaak doen tijdens de lessen is het volgende. We krijgen ten eerste dansles voor onze choreografie. Tijdens die les oefenen we de dans en de nieuwe pasjes die er bij komen. Elke maandag en dinsdag komen er nieuwe pasjes bij. Wij (de leerlingen) mogen de namen voor de nieuwe pasjes bedenken zodat wij ze makkelijker kunnen onthouden. Er komen dan hele bijzondere namen naar voren zoals de slapende hond.

Ten tweede krijgen we fotografie. Ik vind die lessen mega leuk! We leren bijvoorbeeld hoe we een foto kunnen maken zodat je alleen de belangrijkste dingen te zien krijgt. Ook leren we dingen zoals hoe je aan een model kunt aangeven hoe hij/zij moet staan. Ik merk dat ik van deze lessen veel leer. Niet alleen hoe je foto’s moet maken of moet dansen. Ik merk dat we door deze lessen vooral dingen leren voor de toekomst. Hoe geef ik iets aan? Hoe kom ik over op iemand? Hoe presenteer ik mezelf? Ik vind sommige dingen best moeilijk maar door deze lessen leer ik het op een leuke manier.

Ik ben blij dat onze mentor ons heeft opgegeven zodat we dit mogen en kunnen leren. Bedankt Salih, Marijke en de anderen van Bazen Verbazen voor deze kans en lessen.

 

colummn-bazen-verbazen

Iris Krommenhoek
OLS De Recon Praktijk

Benieuwd naar de presentatie van Iris en haar klasgenoten? De voorstelling voor werkgevers is op 6 december vanaf 13.00 uur in Rotterdam, tijdens een themabijeenkomst over de verbinding tussen werkgevers en PRO/VSO-scholen. U bent van harte welkom! Aanmelden kan via graaf@vnoncw-mkb.nl.

Foto: Salih Kilic