Ondernemers hebben veel begrip en bereidheid om kwetsbare groepen aan werk te helpen, maar je moet het ze wel makkelijk maken. Dat is het belangrijkste devies van Rick de Jonge, die als bestuurslid van VNO-NCW het onderwerp vaak aan de orde stelt.
“Bedrijven, zeker de kleinere zonder personeelsmanager, kunnen zich niet veel tijd veroorloven om aan procedures en regelgeving te besteden. Dan moet je hapklare brokken aanbieden en ontzorgen.”, zegt Rick de Jonge in een interview met Werkbedrijf Regio Zwolle voor de website Daar Werken We Aan.

De doelgroep is 30 jaar weggeregeld, vindt hij. Buiten beeld geraakt, ook bij ondernemers. Gelukkig ziet De Jonge steeds meer voorbeelden van werkgevers die “in een zwakte een kracht zien. Op een andere manier ernaar kijken helpt zeker, maar ook daarin moeten ze worden geholpen. Dat is ook een taak voor mij, naar mijn achterban.”

Het VNO-bestuurslid stelt het onderwerp regelmatig aan de orde op ondernemersbijeenkomsten. En aan het eind van de avond is de stapel flyers altijd op. “Het is ook geen rocket science: iedereen heeft wel een neef of een broer van de buurman met één of andere beperking.”

Lees het hele interview:
‘Je hebt maar één kans voor een goede match’