Bij het Leerwerkdiner bij Werkbedrijf Lelystad reikt het netwerk Lelystad Akkoord vanavond de prijs voor het leer-werkbedrijf van het jaar. Bedrijven konden worden aangemeld voor een nominatie, de jury maakte een eerste selectie en maakt uiteindelijk ook de definitieve keuze.
Het Lelystad Akkoord organiseert tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden haar jaarlijkse Leerwerkverkiezing. Er zijn drie bedrijven genomineerd ‘BAM Materieel’, ‘Karmac Groep’ en ‘SOR Kozijnen’. “De rode draad bij deze nominaties is dat het alle drie bedrijven zijn die net een stapje meer zetten en echt meedenken met de kandidaten om van de leerwerktrajecten een succes te maken”, vertelt Irene Medema, aanjager van het Lelystad Akkoord.

Volgens Medema is de combinatie van leren met werken erg belangrijk voor het behalen van een startkwalificatie om een beroepsopleiding te kunnen volgen. “Praktijkervaring opdoen is van onschatbare waarde. Dit kan alleen met de medewerking van (leerwerk)bedrijven. Als waardering voor de inspanningen en prestaties van leerwerkbedrijven en uitzonderlijke talenten, organiseren wij deze verkiezing.”

Naast de verkiezing tot leerwerkbedrijf van het jaar, is er ook nog een prijs voor het ‘talent van het jaar’. Kandidaten voor deze prijs konden worden zijn aangemeld door scholen en leerwerkbedrijven en is bedoeld voor werknemers die een enorme ontwikkeling hebben laten zien of bijvoorbeeld leerlingen/stagiaires met uitzonderlijke talenten. Genomineerd daarvoor zijn Dennis Emmel, Dylan Kelsey en Lihui Mao.

Leerwerkdiner
De prijzen worden uitgereikt tijdens het Leerwerkdiner bij Werkbedrijf Lelystad. “Ik heb er super veel zin,” zegt Medema. “Het is leuk om te gast te zijn bij het Werkbedrijf, een passende locatie voor dit feestelijke diner.” Vorig jaar verzorgde Werkbedrijf het startschot voor de maand van de 1000 voorbeelden vanaf de historische scheepswerf Batavia, ook een broedplaats voor jong talent.

In de aanloop van de verkiezing ging Medema langs bij de genomineerde bedrijven om de ondernemers beter te leren kennen en officiële nominatiefoto’s te laten maken. “Je merkt dat het nu echt gaat leven en natuurlijk is het spannend om te straks horen wie er met de prijs naar huis gaat”, zegt Medema. “Maar het mooiste, en misschien wel belangrijkste, aan de avond vind ik toch de verhalen die je daar hoort van ondernemers en van deelnemers aan de leerwerktrajecten.”

Lelystad Akkoord
Het Lelystad Akkoord is een coalitie van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen, die een inclusieve arbeidsmarkt willen creëren. Het akkoord is inmiddels ondertekend door 290 werkgevers. “Binnen het Akkoord, maar volgens mij ook breder op de arbeidsmarkt, zie je dat het steeds normaler wordt om te werken met mensen die misschien wat meer begeleiding nodig hebben,” constateert Medema.

De krapte op de arbeidsmarkt zal daar mee te maken hebben, maar volgens Medema is er los daarvan ook iets aan het schuiven op de arbeidsmarkt. “Ik zie steeds meer begrip bij werkgevers voor de situatie van mensen en ik zie ook steeds meer ruimte om die begeleiding ook te bieden. Daar komt nog iets bij: werkgevers doen daar ook steeds meer ervaring mee op en worden er ook steeds vaardiger in. Dat brengt inclusie echt een stuk dichterbij.

 

 

#1000voorbeelden

  • Volg alle ontwikkelingen van de Maand van de 1000 Voorbeelden in het liveblog
  • Zie onze agenda met een overzicht van alle evenementen tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden.
  • Meer informatie en hulpmiddelen zijn te vinden in de Toolkit
  • Luister naar de #1000voorbeelden podcast